Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERMELİ EMEKLİ ÖĞRETMENİN MAKET EV VE CAMİ HOBİSİ

TERMELİ EMEKLİ ÖĞRETMENİN MAKET EV VE CAMİ HOBİSİ

TERMELİ EMEKLİ ÖĞRETMENİN MAKET EV VE CAMİ HOBİSİ

    Çeyrek asır öncesinde Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesinde de öğretmenlik yapan, Terme Dereyol mahallesinde emekliliğini geçiren Bekir Oy Hocanın çok özel ve ilginç bir hüneri var: Maket ev ve cami yapmak.
     Kibrit çöpleri, deniz kabuğu, kum ve tutkaldan sanat eseri denebilecek güzellikte ev ve cami maketi yapıyor Bekir Hoca. Kayseri'de 35 yıl öncesinde öğretmen olarak çalıştığı yerde öğretmenler tarafından tecrit edilip uzlete çekilince daha önce birazcık bildiği kibritten maket yapma yeteneğini iyice ilerletiyor, bu sanatın ustası oluyor. 35 yıl içinde öğretmenlik mesleğini yaparken Kur'an ve dini eserler okuma, güreş hocalığı, köy işleri dışında en büyük hobisi maket evlerle maket cami yapmak oluyor. 
    Emeklilik hayatını huzurla geçirdiği, yeşili ve oksijeni bol Dereyol köyündeki evinin bir odasında sergilediği bu maket evler ve cami, nefis hat tablosu gibi çok güzel bir aksesuar olmuş. Gelen misafirlerin de içini açıyor. 
    Emekli İlahiyatçı Bekir Oy,  bu hobinin kendisini ruhen rehabilite ve mutlu ettiğini; dinç ve genç kalmasında bu maket yapma hobisinin de çok etkisi olduğunu belirtiyor.
    Yeni nesillere örnek olan Bekir Hocamızı yürekten tebrik eder; kendisine bu emeklilik döneminde sağlıklı, huzurlu ve hayırlı ömürler niyaz ederiz. Hbr: Murat KILIÇ