Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERMELİ ŞAİR-YAZAR MUSTAFA CAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

TERMELİ ŞAİR-YAZAR MUSTAFA CAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Almanya`nın Köln kentinde Yunus Emre Kültür Akademisi Başkanlığının yanı sıra 40 yıl öğretmen olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Termeli eğitimci-şair-yazar Mustafa Can, eşiyle birlikte Bilgi gazetesi ve yazarımız Ahmet Sezgin`i ziyaret etti.

Mustafa Can, ziyarette Bilgi Pınarı dergisi yazarlarından Yılmaz İmanlık, Şenol Yılmaz ve Ahmet Akbulut ile de sohbet etti. Yeni çıkan şiir kitaplarından ikisini Ahmet Sezgin ve gazetemize hediye edip imzalayan Şair-yazar Mustafa Can, Bilgi gazetesi ve Bilgi Pınarı dergini çıkaranları yürekten alkışladığını ifade etti. Dergiyle ilgili bazı tavsiyelerde bulundu. Ahmet Sezgin`in deneme kitabıyla Yılmaz İmanlık`ın hikâye kitabını çok beğendiğini, bu yolda ilerlemeleri gerektiğini söyledi.

Şair-Yazar Mustafa Can : “60`ın üzerinde kitap yazdım ancak bunların hepsini bastırmadım. Üç şiir kitabım yayınlandı. Yıl sonuna kadar roman, tiyatro eserleri ve denemeler ile birlikte üç kitabımın daha yayınlanmasını planlıyorum. İlk ve ortaokulu Terme`de okudum. Terme`de hiç unutmadığım çok önemli hatıralarımla güzel dostlarım, arkadaşlarım, akrabalarım var. Burada yaşadıklarımla ilgili 3 ciltlik hatıralarımı yazdım. İnşallah bastırmak nasip olur.” dedi.