Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

TERMELİ SANTRALİ İSTEMİYOR

TERMELİ SANTRALİ İSTEMİYOR

Terme?ye ikinci bir santralin kurulmasına karşı olduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ?Bacadan geldiler, kapıdan kaçtılar. Gelsinler de yapsınlar!? dedi.

Terme`de tüm siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının fikirlerinin aynı olduğunu ve santrali Terme`de istemediklerini belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Toplantı maalesef yapılamadı. Bunun tek sebebi vatandaşların yeterince bilgilendirilmemesidir. Bu santralle ilgili belediyemizden hiçbir bilgi alınmadı. Hiçbir bilgi verilmedi. Daha sonradan yaptığımız görüşmelerde sayın Valimizin haberi yok. Belediye başkanımızın haberi yok. Hiçbir kimsenin haberi yok. Biz misafirleri başımızın üstünde taşırız. Ama buraya misafir gelenler evin ön kapısından girmek yerine bacasından girmeye çalışırsa böyle bir misafir olmaz.

“Birilerinin umutları insanların umutsuzluğu olmasın”
Enerji santralinin adını Umut koymuşlar. Birilerinin umutları insanların umutsuzluğu olmasın. Biz yatırıma ve yatırımcıya karşı değiliz. Fakat uygun yatırımın uygun yerde yapılmasını istiyoruz. Burası bunun için uygun değil. Organik tarımın, turizmin yeri olabilecek bir yerde kömür santralinin yapılması uygun değil. Halkın bu kadar karşı olduğu santralin de burada yapılacağını düşünmüyorum. Vatandaşlar tepkili, sinirli. Çünkü gerekli bilgiye sahip değiller. Keşke halkı bilgilendirseydiler. Ön kapıdan gelmek yerine bacadan gelirsen böyle olur.”dedi.