Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERMELiLER 15 TEMMUZ'DA MEYDANA AKIN ETTİ

TERMELiLER  15 TEMMUZ

Terme'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, anma etkinliği ve yürüyüşü düzenlendi.

 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Etkinlikler kapsamında 14 Temmuz Cuma günü İlçe Müftülüğü tarafından şehitlerimizin ruhu için Tarihi Pazar Caminde Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif  okundu ve okunan Hatim-i Şeriflerin de duası yapıldı. 
15 Temmuz Cumartesi günü devam eden program kapsamında Saat 11.00'de şehitlerin kabir ziyareti ve Kur'an-ı kerim tilaveti ile dualar okundu. 11.30'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda 15 Temmuz'u anlatan resim sergisi düzenlendi. 12.30'da 15 Temmuz Gazisi Cihan Korkmaz ilçe protokolü tarafından ziyaret edildi. Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında anma etkinliği ve yürüyüşü düzenlendi.

TERMELİLER TEK YÜREK OLDU
Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde Şehitlerimiz için Kur'an Tilaveti ile dualar yapıldı. 15 Temmuz görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi duygusal anlar yaşatırken ilçe protokolü bir dizi konuşma yaptı. Şiirler, ezgi ve ilahilerin okunduğu gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla halka hitabına yer verildi. Saat gece yarısı ilçedeki tüm camilerden sela sesleri yükseldi.

MEHTERANLI MİLLİ 
BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ
Terme Kaymakamlığı ve Terme Belediyesi koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Hz. Hamza Camii önünden Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşte Termelilere Mehteran Takımı da eşlik etti. Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na kadar süren yürüyüşte vatandaşlar, Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi.
İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, İlçe Müftüsü Ömer Ergül'ün yaptığı dua ile devam etti.

DESTANSI DİRENİŞ
Etkinlikte konuşan Terme Kaymakamı Metin Maytalman, "15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranlarımızı iletiyorum. 7 yıl önce ihanet ve kahramanlığı bir arada yaşadık. FETÖ'cü teröristler, darbe girişimiyle bu vatan evlatlarının vergileriyle alınmış silah ve mühimmatla halkını katletmeye kalmıştır. Milletimiz hainlere geçit vermemiş detansı bir direnişle Cumhurbaşkanımız önderliğinde demokrasi vermiştir." dedi.

MİLLETİN LİDERİNİN YANINDA 
DEVLEŞTİĞİ GECE
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, "Bugün yedinci yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. 15 Temmuz gecesi ezan, bayrak, vatan ve bağımsızlığımız uğruna fedayı can eden 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bağımsızlığımıza sahip çıkan ve büyük bir işgal girişimine mani olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yanı başında şehit olan kardeşlerini gördüğü halde öne çıkmaktan geri durmayan 2193 kahraman gazimize, cesaretleri ve fedakârlıkları adına şükranlarımı sunuyor, kendilerine Allah’tan sağlıklı sıhhatli uzun ömürler diliyorum. O gece Rabbimiz, kalplerden korku ve heyecanı kaldırmıştı. O gece bu kahraman millet, büyük bir işgal girişimini engellemiş; kutsal vatan toprağını haçlı işgaline terk etmek isteyen FETÖ'cülere bir kez daha tarihi bir ders vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir işaretiyle yüzbinler, milyonlar meydanlara inmiş ve Türk Milleti iradesini ortaya koymuş, liderinin yanında adeta devleşmiştir." dedi.

TERME'YE ŞEHİTLER ANITI
İlçeye vatan uğruna can veren tüm şehitlerin anısını yaşatacak bir anıt yapacaklarını ifade eden Başkan Kılıç, "Ölürsek şehit kalırsak gazi, sözüyle yola çıkanların vatana sahip çıktığı böyle bir gecede vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için Terme Belediyesi olarak, ilçemizde bir "Şehitler Anıtı" yapmaya karar verdik. Hemen köprü başında hapanaltı durağının olduğu bölgede şehitlerimize ve ilçemize yakışır bir anıt inşa edeceğiz" diye konuştu.
Şiirler, kasideler, ilahilerle devam eden tören gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.