Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERMELiLER iFTARDA BULUŞTU

TERMELiLER iFTARDA BULUŞTU

AK Parti Samsun İl Başkanlığı`nın düzenlediği toplu iftar programı 4 Haziran Cuma akşamı Terme Cumhuriyet Meydanında yoğun katılımla gerçekleşti.

İftara, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Kaymakam Fahri Meral, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ak Parti Terme İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, Eski Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar öncesi protokol üyeleri, iftara katılan davetlilerin masalarını tek tek gezerek hayırlı iftarlar diledi.

“BU MEYDAN
ÇOK GÜZELLİĞE TANIK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, halkla birlikte iftar açmanın duyguların en güzeli olduğunu söyleyerek “Meydanın dili olsa da konuşsa derler ya, bu meydan çok güzel şeylere tanık olmuştur. Ama bu güzel Ramazan akşamında, Ramazan`ın özüne ve ruhuna uygun bir güzelliği bize yaşatıyor. Bu güzelliği bize meydan yaşatmıyor, meydan bu güzelliği yaşıyor, hissediyor. Bu meydana bu güzelliği yaşatan, siz değerli hemşehrilerimizsiniz. Allah hepinizden razı olsun`` dedi.
“ÇALIŞMALARIMIZA
HIZ VERDİK”
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Bu yıl da Ramazan ayında sizlerle aynı yerde iftar yapma fırsatı yakaladık. Allah`ımıza şükürler olsun. İnşallah birlik, beraberlik ve sağlık içinde nice Ramazanlara sizlerle birlikte kavuşuruz. Önümüzde önemli bir süreç var. Milletin Cumhurbaşkanını seçeceği gün olan 10 Ağustos`un arifesindeyiz. 1 Temmuz itibariyle liderimiz, Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı adayımız olarak açıklanmasından sonra çalışmaları-mıza daha da hız verdik.”diye konuştu.
Ortaya çıkan tablodan dolayı büyük huzur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, “Buradan ortamı ve sahayı izlerken bu tablodan ötürü büyük bir mutluluk ve huzur duyuyorum. Ramazan`ın paylaşım duygusunu hissetmek, duyguların en güzeli. Allah hepinizden razı olsun. Ramazanınız mübarek olsun. Tüm halkımızın bereket ve esenlik dolu ramazan geçirmesini diliyorum.``dedi.

"RAMAZAN AYI
BİRLEŞTİRİCİ
VE BÜTÜNLEŞTİRİCİDİR”
Terme Belediye Bakanı Şenol Kul ise; "İbadetlerimizin en değerlilerinden bir tanesi, orucumuzu tutup meydanlarda kadın erkek, çoluk çocuk büyük bir coşkuyla iftar yapıyoruz. Katkısı olan herkesin emeklerine, hayırlarına teşekkür ediyorum. Ramazan birleştiricidir, bütünleştiricidir. Ramazan, ötekileştirmeden birbirlerinin farklılıklarını zenginlik sayarak, hoşgörünün doruğa çıktığı günlerdir. Kıymetini bilmemiz lazım. Ben inanıyorum ki Türkiye`de, bu güzel memleketimizde güzel şeyler göreceğiz. Bütün hemşehrilerimin ramazanını kutluyorum. Allah kabul etsin” dedi.
İftar sonunda, yemek duası yapıldı.