Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden örnek davranış

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden örnek davranış

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekonomik yetersizliğini ilgili kurumlarca belgelendiren ailelere, Elektrik - Elektronik, Metal, Bilişim ve Mobilya alanlarında bakım, onarım ve teknik destek sağlıyor

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örnek bir uygulamaya imza attı.

Lise eğitim verdiği alanlardaki elektrik, elektronik, metal, bilişim ve mobilya alanında teknik yardıma ihtiyaç duyan fakir ailelere durumlarını belgelemeleri halinde ücretsiz onarım hizmeti veriyor. Lise Müdürü Bülent Yıldız,”Sosyal durumu yetersiz olan ve durumu ilgili kurumlarca belgelendirilebilen ailelere, eğitim öğretim verdiğimiz  Elektrik - Elektronik, Metal, Bilişim ve Mobilya alanlarında  bakım, onarım ve teknik desteği sağlamak amacıyla ilk projemizi  ilçemizde  gerçekleştirmiş bulunmaktayız” dedi.

İlçemizde yoksul ailelerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için yaşayabilecekleri sağlıklı ortamlar sağlamanın son derece önemli olduğunu belirten Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Yıldız,” Bu nedenle yaşam ortamlarının iyileştirilmesine yönelik atılacak her adım yaşam standartlarını yükseltecektir.; mali durumu yetersiz ailelerin elektrik, mobilya, bilişim ve metal alanlarında yaşanan sorunları  giderebilmek için yıllık bazda belli bir bütçe harcadıkları, bu durumun da geçim sıkıntısı yaşayan aileler için mevcut durumu daha da zorlaştırdığı belirtti. Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu anlamda teknik destek sağlayabileceğimiz alanlarda bu ailelere teknik katkı sağlanacaktır” dedi.
           
‘BAKIM ONARIM GEREKTİREN MALZEMELERİ TESPİT EDİYORUZ'

Projenin nasıl hayata geçirildiğinden söz eden okul Müdürü Bülent Yıldız,”Ailemizin başvurusu alındıktan sonra, proje yürütme kurulu olarak aileyi ziyarete gidiyoruz ve bakım onarım gerektiren malzemeleri tespit ediyoruz. İhtiyaçlarını giderdiğimiz ailenin evinde şu bakım ve onarımlar yapıldı: Elektrik – Elektronik bölümü tarafından  fırın, ocak, kapı otomatiği ve prizler tamir edildi. Mobilya bölümü tarafından dolapların kulpları yenilenirken mutfaktaki çekmeceler tamir edildi. Ayrıca ailemizin ihtiyacı olan çalışma masası, kitaplık ve elbise dolabı yeniden yapılırken ailenin kullanmakta zorluk çektiği buzdolabı daha iyisi ile değiştirildi” diye konuştu 
           
 
Proje  hedeflerindende söz eden okul Müdürü Bülent Yıldız,” Kurumumuz öğrencilerine uygulama alanları oluşturarak teorik bilginin gerçek çalışma ortamlarında pratiğini sağlamak. Kurumumuza yönelik olumlu bir algı oluşturmak. Yoksulluğa karşı kamuoyu oluşturmak. Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak sosyal yapıya katkı sağlamak. Sosyal yardımlaşmaya kayıtlı mali durumu yetersiz ailelere okulumuz bölümleri ile ilgili teknik bakım onarım desteği sağlamak. Bu amaçla ilk ailemizin ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkıda bulunduk. Projemizle birlikte her ay bir aileye bakım, onarım ve teknik destek vereceğiz. projenin  amacına ulaşmasına katkıda bulunan proje yürütme kurulunda yer alan okulumuz Müdür Başyardımcısı Sait Tuğ'a, Teknik Müdür Yardımcımız  Kenan Kartal'a, Müdür Yardımcımız  Veysel Kurt'a , Alan şeflerimiz Metin Karadaş'a , Erol Düşünmez'e, Kemal Ercan'a  ve Mustafa Karagöl' e teşekkür ediyorum, Yılda en az 12 aileye yardım etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.