Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TERME´NİN EVLADI MURAT ŞEN ANAYASA MAHKEMESİ GENEL SEKRETERİ OLDU

TERME´NİN EVLADI MURAT ŞEN  ANAYASA MAHKEMESİ  GENEL SEKRETERİ OLDU

Terme´nin evladı, Anayasa Mahkemesi Komisyonlar başraportörü Murat Şen, 22 Şubat 2019 tarihinde Anayasa Mahkemesi genel sekreteri olarak görevlendirildi. Terme Bilgi Gazetesi olarak Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Murat Şen´e yeni görevinde başarılar d

Terme´nin evladı, Anayasa Mahkemesi Komisyonlar başraportörü Murat Şen, 22 Şubat 2019 tarihinde Anayasa Mahkemesi genel sekreteri olarak görevlendirildi.
Terme Bilgi Gazetesi olarak Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Murat Şen´e yeni görevinde başarılar dileriz.

MURAT ŞEN KİMDİR?
1979 Samsun doğumlu olan Murat Şen; ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara´da tamamladıktan sonra 2001 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.
2005 yılında Ankara adli yargı hâkim adayı olarak başladığı mesleğini sırasıyla Ağlasun, Şiran ve Hendek Cumhuriyet savcısı olarak devam etmiş ve 27/9/2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi raportörü olarak, 6/9/2017 tarihinde Komisyonlar başraportörü olarak görevlendirilen Murat Şen, 22 Şubat 2019 tarihinde Anayasa Mahkemesi genel sekreteri olmuştur.
Yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında, Kişi Hak ve Hürriyetlerinde Devletin Pozitif Yükümlülüğü konulu tezi ile tamamlamıştır.
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Türkiye ve sözleşmeye taraf diğer devletler hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilen kararlara ilişkin olarak Polis Akademisi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Dergisinde yayımlanmış birçok çevirisi bulunmaktadır.
Yabancı dili İngilizce olup temel düzeyde Almanca bilen Şen, evli ve üç çocuk babasıdır.