Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME´NİN GELECEĞİ İÇİN SAHADALAR

TERME´NİN GELECEĞİ İÇİN SAHADALAR

10 öğretim görevlisi, 82 öğrencisi Terme´de yapacakları saha çalışmasıyla, 20 sene sonrasına ilişkin hedef ve stratejileri ile şehre uygun mekânsal öneriler geliştirilecek.

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2.sınıf öğrencileri, öğretim üyeleriyle birlikte, atölye çalışması kapsamında Terme ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak.
Terme Platformu Üyesi aynı zamanda Termeli olan İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Binnur Öktem Ünsal, 82 öğrenci ve 10 öğretim üyesi ile birlikte ilçemizde atölye çalışması yapacak.
Atölye sorumlusu Doç Dr. Binnur Öktem Ünsal başkanlığı ve sorumluluğunda yürütülecek atölye çalışması kapsamında, Prof Dr. Hürriyet Öğdül, Dr. Öğretim Üyesi Bahar Aksel Enşici, Dr. Öğretim Üyesi Seher Demet Yücel, Dr. Öğretim Üyesi Gizem Aksümer, Araştırma Görevlisi Çare Olgun Çalışkan, Araştırma Görevlisi Bengisu Ertek, Araştırma Görevlisi Arzu Erturan; Danışmanlar, Prof Dr. Haydar Karabey ve Öğretim Görevlisi Orhan Demir, ilçemizde bir hafta boyunca arazide yer alarak kapsamlı bir araştırma ve değerlendirmede bulunacak.

ŞEHRE UYGUN, MEKÂNSAL HEDEF VE STRATEJİLER BELİRLENECEK
Bu atölye çalışmasında, Terme´nin sosyo mekânsal dinamikleri analiz edilirken, kente ilişkin mekânsal ve mekânsal olmayan sorunlar, potansiyeller ve öneriler değerlendirilerek kentin 20 sene sonrasına ilişkin hedef ve stratejileri ile şehre uygun mekânsal öneriler geliştirilecek.
Yapılacak olan değerlendirmelerin ardından araştırma raporu hazırlanarak, saha çalışmalarıyla derlenen veriler, bölgesel, kentsel, mekânsal ve sosyo-ekonomik araştırma sonuçları ile bölgenin gelişme ve korunma önerileri sunulacak.

TERME PLATFORMUNDA ÖNERİLMİŞTİ
Bu atölye çalışmasının Terme´de yapılma önerisi, Terme Platformu´nun 18-19 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul´da yaptığı ikinci toplantısında görüşülmüştü.
Platform Başkanı, Emekli Sayıştay Onursal Daire Başkanı Nurşen Yapıcı başkanlığında, Termeli İş İnsanı Ahmet Demir´in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Terme dışında yaşayan Termeli iş adamları, akademisyenler, STK üyeleri ve çok sayıda kişi katılmıştı.
O gün o toplantıda, Terme´de, Şehir ve Bölge Planlama öğrencileriyle birlikte atölye çalışması yapmayı öneren Terme Platformu üyesi aynı zamanda hemşehrimiz Doç Dr. Binnur Öktem Ünsal, bugün o projesini ilçemizde hayata geçirdi.
Binnur Öktem Ünsal, öğretim üyesi arkadaşları ve öğrencileriyle birlikte, 19-25 Ekim tarihleri arasında ilçemizde saha çalışmasını sürdürüyor.
İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ekibi, Termelilere ilçe hakkında sorular sorarak, aldıkları yanıtlar ve kendi gözlemleri doğrultusunda Terme´nin gelecek yıllarının hazırlığı niteliğinde proje hazırlayacaklar.