Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Terme´nin Gülen Yüzü Fotoğrafçı MEHMET SAYAR VEFAT ETTİ

Terme´nin Gülen Yüzü Fotoğrafçı MEHMET SAYAR VEFAT ETTİ

Kırk yıla yakın süredir Foto Baron´da çalışan fotoğrafçı, düğün törenleri çekimcisi Mehmet Sayar, yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak Ramazan Bayramının ikinci günü vefat etti.

İş hayatına, Çarşamba Caddesi´nde faaliyet gösteren Foto Efes´te başlayan ve 1985´ten sonra Foto Baron´da devam eden Mehmet Sayar, geçen Ekim ayında beyin tümörü rahatsızlığı yaşamış, tedavi uygulayarak bu hastalığı geçiştirmişti. 3 Nisanda aynı rahatsızlık daha şiddetli olarak kendini gösterince hastaneye yatırılmıştı.
05 Haziran Çarşamba günü vefat eden Mehmet Sayar, Perşembe günü Terme Hz. Hamza Camisi´nde (Eski Garaj Camisi) kalabalık bir cemaat tarafından kılınan cenaze namazından sonra Çarşamba´nın Demiraslan (Cilme) köyünde toprağa verildi.
Kendisi hayatta iken vefat edenleri sosyal medyada paylaşıyordu. Şimdi de onu başkaları paylaşıyor. Ama hep iyi ifadelerle. Paylaşımcılar kendisinden ´Terme´nin Gülen Yüzü´ olarak söz ettiler. İşte o paylaşımlardan biri:
?Gerek kişiliğiyle ve gerekse mesleğiyle Termeden güler yüzlü Foto Baron Mehmet Sayar abimiz geldi ve geçti. Her gönülde harbi kişiliği ile sadakatli bir dostluk bıraktı. Allah rahmet eylesin.
Mekanı ve makamı cennet olsun inşaallah.? (Ömer ÖZKAY, 06.06.2019)
Hayatta iken insanın yüzüne gülen çok olurmuş. Ancak ölümünden sonra da güzel ifadelerle anılmak her kula nasip olmaz. Cenaze namazında hocanın, ?Nasıl bilirsiniz?? sorusuna cemaatin yüksek sesle ?İyi biliriz? cevabı da onun hakkında bir hüsn-ü şahadettir.
Ailesi Çarşamba´nın Cilme Köyü´nden olan Mehmet Sayar, 1971 yılında doğdu. Babasının işi dolayısıyla İstanbul´da yaşıyorken bir kaza sonucu babasının ölümü üzerine aile Terme´ye taşındı. Daha ilkokul üçüncü sınıfta iken, evlerinde kiracı olarak bulundukları Foto Efes´in işletmecileri Moral kardeşler, girişkenliğini ve çalışkanlığını fark ederek onu yanlarına almışlardı.
Kardeşlerden Yetkin Moral, 1983´de Foto Baron adıyla kendine ait işyeri açınca bir süre sonra Mehmet de onun yanına geldi: 1985. Bundan sonra ölümüne kadar aynı işyerini paylaştılar.
Yıllardır yanında çalıştığı Yetkin Moral onun hakkında ?39 yıldır beraberiz, birlikte iş yapıyoruz. Bu süre içinde bana ne geri cevap verdi ne de kötü bir sözü oldu. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin? dedi.
Mehmet Sayar; 1 kız ve 1 erkek çocuğu babasıydı.
Terme Bilgi Gazetesi olarak biz de Mehmet Sayar´a Allah´tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI