Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TERME´NİN İLK ANAOKULU AÇILDI

TERME´NİN İLK  ANAOKULU AÇILDI

Özel Defne Anaokulu´nun açılmasıyla Terme, ilk anaokuluna kavuştu.

İlçemiz Fenk Mahallesinde yer alan Defne Anaokulu, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamlarının da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.
Törende, açılış kurdelesi Selim Güneysu´nun yaptığa dua ile kesilirken sınıflar gezildi, davetlilere tatlı ikram edildi.

TEK VAZGEÇİLMEZİMİZ EĞİTİM
Okulun Terme´ye hayırlı olmasını dileyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul; Eğitimle ilgili atılan adımları gördükçe Terme´nin geleceğine olan güvenlerinin daha da artığına değinerek ?Terme´miz, Türkiye´de hükümetin 2019 yılında hedef koyduğu tekli eğitime çoktan geçti. Bildiğimiz kadarıyla Samsun´da tekli eğitime ilk geçen ilçemiz oldu. Özel Defne Anaokulu Terme´de özel anaokul olarak açılan ilk okulumuz. Umarız Termeli girişimciler bu özel okul sayısını artırır, eğitimdeki rekabet ortamında da kalitemiz daha da artar. Dünyada her ne olursa olsun tek vazgeçilmezimiz eğitimdir.?dedi.

GÖZBEBEĞİ YAVRULARINIZ BİZE EMANET
Törende yaptığı açılış konuşmasında, minik öğrencilerinin güvenli hijyenik ortamda, değer gördüklerini hissederek eğitim göreceklerini vurgulayan Defne Anaokulu Müdürü İsa Eralp ?Gözbebeğiniz cennet kokulu yavrularınızı bize emanet etmeniz, bizlere güvenmeniz onur ve güç kaynağımızdır. Değerli velilerimiz çocuklarınız, alanında uzman eğitimcilerin elinde gözünüz arkada kalmadan sevgi, huzur ve güven ortamında etkinliklerini sürdürecektir. Okulumuzun Terme´mize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

TAM GÜN EĞİTİM
Okulun Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak okul öncesi müfredatını uygulayan özel bir kurumdur olduğunu belirten Eralp, okullarıyla ilgili ?Okulumuzda tam gün eğitim verilecek olup sabah 08.00, akşam 17.00 arası, müfredatla birlikte din eğitimi ve İngilizce öğretimi yapılacaktır. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün beslenme sağlanacaktır. Sınıflarımız yaş gruplarına göre düzenlenmiş olup oyun odası, uyku odası ve yemekhane şeklindedir.?açıklamasında bulundu.