Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME´NİN SON MÜHÜR USTASI VEFAT ETTİ

TERME´NİN SON MÜHÜR  USTASI VEFAT ETTİ

İlçemizin renkli simalarından Ahmet Şişman, yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak Berat Gecesi vefat etti.

1934 Terme doğumlu olan Ahmet Şişman, ´Oflu Hoca´ lâkabıyla tanınan Muhammet Şişman´ın oğluydu. Daha 10 yaşlarında iken babasının eline bakarak mühür kazıma sanatını öğrendi ve uzun yıllar bu alanda Termelilere hizmet verdi.
Ahmet Şişman çok yönlü bir kişiliğe sahipti. ´Terme´nin Ayaklı Kütüphanesi´ olarak da bilinirdi. 1970´li yıllarda birçok gazete ve dergide yazarlık ve muhabirlik yapmıştır. Çok da azimliydi. Dışardan sınavlara girerek İmam Hatip Okulu´nu bitirmiş, fark derslerini vererek Samsun Devrim Lisesi´nden diploma almıştı. ?İlmin sonu yoktur? demiş, ilerlemiş yaşına rağmen kurslara giderek Optisyenlik belgesi almıştı.
Ahmet Şişman; nükteli sözleri, anlattığı fıkralar ve pek çok şiiri ezberinden okumasıyla da tanınıyordu. Sohbeti severdi. Söz ahlâka gelince,
?Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep,
Dediler İlim sonra, illa edep, illa edep? beytini okumaktan kendini alamazdı.
Birkaç kere kalp ameliyatı olmuştu. Bir yıldan beri rahatsızdı. Rahatsızlığı artınca bir ay önce hastaneye kaldırıldı. Bir mübarek gecede, Berat Gecesinde ruhunu teslim etti.
20 Nisan Cumartesi Terme Yenicami´de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Terme Adliyesi yanındaki aile kabristanlığına defnedildi.
Terme Bilgi Gazetesi olarak Ahmet Şişman´a Allah´tan rahmet, yakınlarına da sabırlar dileriz. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER