Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME´NİN YENİ KÜTÜPHANE BİNASI VE ŞEHİR MÜZESİNE İHTİYACI VAR!

TERME´NİN YENİ KÜTÜPHANE BİNASI VE ŞEHİR MÜZESİNE İHTİYACI VAR!

Termeli vatandaşlar, Terme Yahya Kemal İlkokulu binasının gerek tarihi dokusunun korunması gerekse ilçeye değer katması adına buranın ?Terme 100.Yıl Halk Kütüphanesi ve Şehir Müzesi?ne dönüştürülmesini istiyor.

Müzeler, geçmişi geleceğe bağlayan kurumlardır. Komşu ilçeler müzelerini çoktan kurarken Terme´nin henüz konuya başlamamış olması Termelileri üzmektedir.
Mevcut kütüphanenin ihtiyaca cevap vermemesi de, Terme´de tam donanımlı bir kütüphane binasına ihtiyaç olduğunu göstermektedir.
Gazetemiz yazarlarından Ahmet Sezgin, 01.05.2019 tarih ve 847 sayılı gazetemizde yayınlanan ?Terme Kent Müzesi ve Kütüphanesi´ başlıklı yazısında, Terme´nin müze ihtiyacına değinmiş ve konuyu geniş olarak işlemişti.
Bir diğer yazarımız Seyfi Günaçtı da gazetemizin 12.6.2019 tarih ve 852 sayısında ?Terme Müzesi ve Kütüphanesi´ başlığı ile aynı konuyu işlemiş ve Yahya Kemal İlkokulu binasının kütüphane için uygun olduğunu ifade etmişti.

ÖNÜMÜZDE BİR FIRSAT VAR
Termeli Vatandaşlar ?Altmış yıldır Termelilere hizmet veren Yahya Kemal İlkokulu öğrencileri, yeni yapılan Ahmet Ersoy İlkokulu´na taşınınca bina boş kaldı.
Şimdi orada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak özel eğitim faaliyetleri yürütülüyor olsa da, yakında kendi binasına taşınacak. Yahya Kemal İlkokulu eski binasını en verimli değerlendirme yolu ise buranın ?Terme 100.Yıl Halk Kütüphanesi ve Şehir Müzesi? için tahsis edilmesi olacaktır. Başta Belediye Başkanımız Ali Kılıç olmak üzere yetkililerin konuya el atmasını ve gerekli çalışmalara başlanmasını bekliyoruz.?diyerek görüşlerini bildirdiler.