Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

TERME`NİN AYDINLIK VE ONURLU YARINLARINI PLANLIYORUZ

TERME`NİN AYDINLIK VE ONURLU YARINLARINI PLANLIYORUZ

*12.10.1967 yılında Terme`de doğdum. İlkokulu Terme Yahya Kemal İlkokulu`nda, orta ve liseyi Terme Lisesi`nde okudum. Üniversiteyi ise Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümü`nde
tamamladım.

*Annem, babam, ailemin diğer fertleri, mahallemin bıçkın delikanlıları eğitimimin ilk ayağını oluşturur. Hocaoğlu, Hacı Süleyman Güngör`ün oğluyum. Bu ismi lekelememek için kendimi bildim bilesiye mücadele etmekteyim. Babamın boğazından bir tek lokma haram geçmemiştir. İnşallah bizim boğazımızdan da geçmemektedir, geçmeyecektir. İlkokul öğretmenim, hayatıma yön veren merhum Seyfettin Hafızoğlu`nu eğitimimde önemli bir kilometre taşı görürüm. İşi, aşı, insanı sevmeyi, kusurları bağışlamayı onun sayesinde öğrendim. Lise ve üniversite dönemimde adını buraya sığdıramayacağım kadar çok eğitimciden istifade ettim. Vatana, millete, bayrağa, ataya saygıyı onlardan öğrendim. Allah (C.C.) rızası nedir, onlarda kavradım.

*1992 yılında Diyarbakır`a öğretmen olarak atandım. İki yıl burada görev yaptıktan sonra Terme`ye tayinim çıktı. Sırasıyla Sakarlı Lisesi, Yenimahalle İlköğretim Okulu, Terme Lisesi ve Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi`nde öğretmenlik yaptım.

*Esnaf, çiftçi, işçi, memur, doktor, mühendis, hemşire, öğretmen ve hatta boşta gezen bir hayli öğrencim oldu. Ben onlara sadece “vali” olmalarını değil, aynı zamanda “adam” olmalarını öğütledim. Her davranışımla örnek olmaya çalıştım. Çocuklarından memnun olmayan velilere sabır tavsiye ettim. Zaman bizi haklı çıkardı ve onların birçoğunun adam olduğunu görme fırsatım oldu.

*İlçemizde hararetli bir belediye başkanlığı Terme`mizin en müstesna yerlerinden olan Terme Çayı ile denizimizin birleşme noktası çöplük alan olarak kullanılmaktadır. Bu alanda bulunan çöpler sel felaketlerinde ve kışın deniz kabarmasıyla denize karışmaktadır. Bu müstesna alan, mutlaka mesire alanı ve yaşam merkezi olarak değerlendirilmelidir. Çöplüğün bir an önce bu alandan kaldırılması gerekir.

*Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne ve belediye başkanımız Ahmet Yirmibeşoğlu`na teşekkür etmemiz gerekir. Hakikaten ilçemiz temizlik anlamında en iyi hizmeti veren sayılı belediyeler arasındadır. Fakat hem çöplerin bırakılışı, hem de atık merkezleri doğru değildir. Vatandaşlarımıza çöp poşetleri belediye tarafından verilmelidir. Vatandaşlarımız da evsel atık, geri dönüşümlü atık ve sanayi atıklarını ayırmalı, belediye ise bu şekilde topladığı çöpleri değerlendirmelidir. Mutlaka geri dönüşüm
merkezleri oluşturulmalıdır. Bu uygulama istihdama ve gelir elde edilmesine vesile olacaktır.

* Esnaflarımızın daha verimli kullanabilecekleri, vatandaşlarımızın rahat alış veriş yapabilecekleri pazar yerleri oluşturmak önceliklerimiz arasındadır. Analarımızın, eşlerimizin ve bacılarımızın çekinmeden gezebilecekleri bir pazar alanı oluşturmak hiç de zor olmasa gerek…

* Mevcut yeşil alanları ıslah etmek, ışıklandırmak ve yenilerinin de bir an önce hizmete sokulmasını sağlamak gerekmektedir. İnsanlarımızın 7 gün 24 saat, içerisinde rahatsız edilmeyeceği, çocuklarımızın enerjilerini atabilecekleri park alanları ilçemizin görüntüsünü değiştirecektir.

* İlçemiz Sanayi Sitesi hem alt yapı yetersizliği ile hem de hizmet kalitesi açısından yetersizdir. Sanayi Sitesi`nin mevcut yerinden kaldırılıp doğru alanlara taşınması ve boşalan alanın kentsel dönüşüm içerisinde değerlendirilmesi daha hayırlı olacaktır.

* Birbirine yapışık ve rutubetli evler kaderimiz değildir. Yeni bir Terme oluşturmak ve Terme`yi mutlaka denizle buluşturmak gerekmektedir. Karayolundan denize kadar olan alanların belediye tarafından imar ve ifrazlarının yapılarak yerleşime açılması sağlanmalıdır. Üç kattan fazlasına izin verilmeyecek bu alanların yeşille ve çiçeklerle bezenmesi amaçlanmalıdır. Geniş yollarla denize ulaşılabilmeli, dalgakıranlarla desteklenen kıyıda yürüyüş ve koşu alanları, çay bahçeleri, çok amaçlı salonlar ve oyun alanları kurulmalıdır.

* Sahipsiz bırakılmış ve kaderine terk edilmiş Miliç Sahili ve kamp alanı yeniden hizmete açılmalı ve başta Termeli vatandaşlarımız olmak üzere komşu ilçelerin mesire ihtiyaçları karşılanmalıdır.

* Sel bir felaket olmaktan çıkarılmalı, seyirlik bir doğa olayı yapılmalıdır. Terme Çayı`nın Terme`mize dert değil zevk vermesi gerekmektedir.

* Terme`nin ekonomisini dert etmek en fazla belediyemizin işi olmalıdır. Ekonomik faaliyetleri zayıf şehirler, dışarıya göç vermektedir. 20 yıldır bu memlekette öğretmenlik yapıyorum. Gençlerimiz işsizlik ve yaşam standartları sebebiyle yok paralarla dışarıda çalışmaktadır. Köy yollarının Terme ile olan bağlantılarını kuvvetlendirmek, Köylerimizin Terme`ye gelişinin sağlanması gerekir. Yatırımcılara alt yapı desteği vermek, Terme`de iş kurmalarının önündeki engelleri kaldırmak öncelikli vazifemizdir.

* Köylerimizin hali bir başka sorun. Köylerimizde mutlaka hayvancılığın teşvik edilmesi gerekir. Mevcut tarım alanlarının ıslah edilmesi için üniversitemizden destek alınması sağlanmalıdır. Alternatif tarım alanlarının oluşturulması bir an önce uygulamaya konulmalıdır. Özellikle ova köylerde sera yetiştiriciliği yapılmalı, belediyemizin önderliğinde kurulacak yaş sebze ve meyve hali ile bu ürünler pazarlanmalıdır.

* Deniz tarafından geçirilmesi düşünülen otoban yolun, yeni bir düzenlemeyle Terme`mizin güneyinden geçirilmesi sağlanmalıdır. Böylece kapanan 7 belde ve çevresinde bulunan köylere yeni istihdam alanları oluşacaktır. Ayrıca Terme`nin denizden koparılmasının önüne geçilecektir. Bu anlamda kamuoyu oluşturmak ve yaptırımlara zorlamak mahalli idarelerin görevi olmalıdır.

* Bütün sivil toplum kuruluşları, odalar, borsalar, kooperatifler ve diğer esnaf kuruluşları harekete geçirilecek ve Terme için hayırlısı ne ise o gerçekleştirilecektir.

* Belediyelerin sosyal hizmetlerinden biri de eğitimli insan sayısının artırılmasına destek vermektir. Bu doğrultuda bütün okullarımız ile irtibata geçilmeli ve fiziki şartlar da dâhil olmak üzere zayıf yönler tespit edilerek bir an önce giderilmelidir. İhtiyacı olan öğrencilerimize mutlaka burs verilmelidir. Okudukları şehirlerdeki Termeli hemşehrilerimizle irtibata geçmeleri sağlanmalıdır.

* Ben bu seçimlere renk vermek adına aday olmadım. Partimi ve kendimi seçimin en iddialı adayı olarak görmekteyim. Bir önceki seçimde kıl payı kaçırdığımız ve gerekli derslerini çalıştığımız belediye başkanlığı yarışına tam kadro hazırız. Vatandaşlarımız arasında pompalanan “iktidara ait bir belediye” demagojisini şiddetle kınıyorum. Terme`miz uzunca bir süredir iktidar belediyesi olmakla beraber en az kazanıma sahip belediyedir. Terme Belediyesi`nin kendi geliri inanın Terme`yi uçurmaya yeterlidir.
Önemli olan bu gücün kimin elinde değerlendirildiğidir.

* Allah`ın (C.C.) takdiri ve vatandaşlarımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belediyemizin kapıları tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açılacak ve hizmet memnuniyeti alamayan hiç kimse kalmayacaktır.
* Güler yüzlü personel yapısı, işlerin hızlı sona erdirilmesi, problemlere hızlı çözüm bulunması misyonumuz olacaktır. Vatandaşlarımız belediyemizin efendisi olacaktır.

* Araçlarımız üzerinde haciz olmayacak, su faturaları bankalara yatırılabilecektir. Belediyemizde “Alo Belediye” hattı kurulacak ve şikâyeti olanlar en kısa sürede şikâyetlerinden kurtulacaktır.
* Yardıma muhtaç yaşlılarımız toplumun fazlalıkları olarak görülmeyecek, onlara bu hallerinde en büyük özen gösterilecektir. Beslenme, ısınma ve hatta barınma problemleri bizzat belediyemiz tarafından halledilecektir.

* Çocuklarımız ve gençlerimiz için ilçemiz cazibe merkezi olmalıdır. Semt Spor Sahaları kurulmalı, buralarının güvenliği sağlanmalıdır. Kapalı bir yüzme havuzu çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine açılmalıdır.
* Terme`mizin sadece ara sokakları değil, şehir merkezi de akşam saatlerinde kedi, köpek ve hatta atlara teslim olmuş vaziyettedir. Bu çirkin görüntü bir an önce düzeltilmelidir. Belediyemiz bünyesinde oluşturulacak “Hayvan Barınakları” ile bu hayvanlar uygun koşullarda yaşatılacak ve üremeleri engellenecektir.

* İlçemizde Ramazan etkinlikleri kapsamında festival düzenlenmesi, Sakarlı Hıdrellez Şenliklerinin devam ettirilmesi ve Kutlu Doğum Haftası`nda Dibekli Cüneydî Bağdadî Dini Merasimleri düzenlenmesi hedeflerimiz arasındadır. Şiir, tiyatro ve müzik çalışmaları ilçemizin renkli çalışmaları olacaktır.

* İlçemizde sportif müsabakaları desteklemek ve Terme de spor kulüplerinin her branşına destek vermek gerekmektedir. İster profesyonel, ister amatör lig olsun sporu ve sporcuyu yalnız bırakmamalıyız. Çocuklarımızı spor yapmanın yanı sıra, kötü alışkanlıklardan da korumuş oluruz. Hafta sonları hoşça vakit geçirebileceğimiz zamanlara kavuşmuş oluruz.

* Belediye Meclisi, Belediye Encümeni kavramına hukuki boyutu olmasa bile mahalle ve köy muhtarlarını da katacağız. Onların istek ve görüşleri hizmet kalitemizi artıracaktır.
* Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak her mahalle ve beldeyi hatta merkez kabul edilebilecek köyleri temsilen belediye meclis üyelikleri oluşturmaktayız. Hizmet için çözüm, yerinde müdahaledir. Bu yapılanmayı partizanca değil, homojen bir dağılımla halledeceğiz.

* En büyük silah kalemdir. İlçemizde okuma oranını artırmak, öğrenci kardeşlerimizin araştırmalarına yardımcı olabilmek için, Terme Halk Kütüphanesi`ni ilçemize yakışır bir donanımla yeniden yapılandırmak gerekmektedir.
* Konya, Ankara, İstanbul, Afyon başta olmak üzere tarihi ve dini mekânlara hem öğrencilerimiz hem de yaşı ilerlemiş “gençlerimizi” götürüp o günün anlamını onlara yaşatmak niyetindeyiz. Bu amaç aynı zamanda ilçemizin tanıtımı anlamında da kazanç sağlayacaktır.

* Türkiye`ye marka olmuş ve Terme`ye sıcak para girişi sağlayan Galerici esnafımıza rahat edecekleri ve işlerini hızlandıracakları imkânlar sağlanacaktır. Her türlü problemleri belediyemizin problemi olarak algılanacak ve giderilecektir.
* İlçemizin kalitesi ve gelir elde etmesi açısından, mevcut Terme Meslek Yüksek Okulu`nun bölümlerinin çoğaltılması arzulanmalıdır. İlçemize 4 yıllık bir Fakülte kazandırmak aklı başında olan herkesin derdi olmalıdır.

* Belediyemiz bünyesinde yer alan cenaze hizmetlerine ek olarak bir gasilhane kurulmalı ve acısı olan vatandaşlarımıza yardımcı olunmalıdır.
* Samsun-Ordu Karayolu üzerinde bulunan pirinç satıcıları desteklenmeli, fındık ve hediyelik eşya satışı da teşvik edilmelidir. Hatta Terme`mizin iftihar kaynağı “Terme Pidesi” buralarda kurulacak tesislerle hem tanıtılmalı hem de satışı yapılmalıdır.

* Son olarak şunu söylemeyi bir Termeli olarak boynumun borcu bellerim. Terme`de Laz var, Gürcü var, Çerkez var, Alucuralı var, Kürt var, daha birçok etnik yapı var ama Termeli yok. Seçildiğimiz gün artık o da olacak. Herkesin kültürel farklılığına saygı duyarak kaynaşa-cağımız ve birbirimizi Allah (C.C.) için seveceğimiz bir Terme oluşturmalıyız. TERMEli olmalıyız.

* Termeli her şeyin en iyisini bulacak ve Termeli olduğu için en iyilerle muhatap olacak…
* İnsanların, insanları, insan oldukları için sevdikleri yarınlar dileğiyle…