Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TERME’NİN DEĞİŞMEYEN KADERİ

TERME’NİN DEĞİŞMEYEN KADERİ

Samsun merkezde yaşanan sel felaketinin ardından sel bu kez de Terme’yi vurdu. İlçenin çeşitli noktalarında yaşanan su taşkınları hayatı olumsuz etkiledi.

 Samsun merkezde yaşanan sel felaketi  bir gün sonra Terme’yi  de vurdu. Geç saatte bastıran gök gürültülü sağanak yağış Terme ırmağının taşmasına sebep oldu. Yaşanan bu durum yetkilileri alarma geçirirken ilçede hareketli saatler yaşandı. Selin ilçeye verdiği zarar gün ışıdığında daha net görüldü. 

Sık Sık Anons Geçildi
Terme Belediyesi peş peşe yaptığı anonslarla vatandaşları, ani su baskınlarına karşı tedbirli olmaları, zorunlu olmadıkça araçlarıyla dışarıya çıkmamaları ve ırmağa yakın noktalarda bulunmamaları konusunda uyardı.
Terme merkezde yer alan köprü giriş çıkşları emniyet şer,tleriyle kapatılarak araç ve yaya geçişine kapatıldı. 
Sel sonrası ilçede elektrik ve su kesintileri yaşanırken SASKİ’ye ait su tankerleri ilçenin çeşitli noktalarında vatandaşların su ihtiyacını gidermeye çalıştı. 

Bir Çok Köy Sular Altında
Terme ırmağı çevresinde yer alan Sarayköy, Uzungazi, Akbucak gibi bağlantı yolları ulaşıma kapanırken bu bölgelerde yaşayan bir çok vatandaş evlerinde mahsur kaldı. 
Terme Kaymakamlığı, Terme Belediyesi, Jandarma, Emniyet, Umke ekipleri teyakkuza geçerken iş makineleri  ise çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Cuma Pazarı 2 mt Yükseldi
Sağanak yağış sonrası şehrie giriş noktası olan Atatürk Caddesi başta olmak üzere bir çok cadde sular altında kaldı. Cuma pazarında yaşanan durum ise vatandaşı hayrete düşürdü. Pazar alanı zemininde biriken su pazar  yerini yaklaşık 2 mt havaya kaldırdı. İlçede su altında kalan bir çok noktada suları tasviye çalışmaları başladı.

 Vali Dağlı, DSİ 7.Bölge Müdürlüğü ve Siyasilerden Ziyaret
Yaşanan sel sonrası Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş ilçemizi ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Samsun Milletvekili Ersan Aksu da ilçeye yaptığı ziyarette ekiplerin sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyerek, hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerini iletti.
İlçeyi ziyaret eden CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, İlçe Başkanı İbrahim Yavuz ile sahada incelemelerde bulundu.
Termeli hemşehrilerimiz, sel tehtidi gölgesinde can korkusuyla yaşamayı hak etmediğini dile getiren vekil Çan “Bu durumun tek sorumlu, kalıcı önlemleri almayan, altyapı ve üstyapı çalışmalarını akılcı ve bilimsel yöntemlerle yürütüp tamamlamayan otoritelerdir. Umarız bu duruma bir an önce bir çare bulunur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun”dedi.
Sel sonrası DSİ 7. Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik de ilçemizi ziyaret edenler arasında yer aldı.
Belediye başkanı Ali Kılıç her yağmurda ilçemizin korkulu rüyası haline gelen sel kabusunu yaşamamak adına Terme Çayı Islah projesinin önemi ne birkez daha vurgu yaparken sahada incelemelerde bulunan DSİ yetkilileri ise “İnşaallah elbirliği ile bu projeyi tamamlayıp bu korkulu rüyadan ilçeyi kurtaracağız”dedi.

Caddeler Kum Yığınına Döndü
Selden bir gün sonra ilçede temizlik çalışmaları da hız kazandı. Suların çekildiği caddeler adeta balçığa bulandı. Terme Belediyesi ekipleri caddeleri bir bir temizlerken tazikli sularla caddeleri yıkadı. Temizlik çalışmaları bir çok bölgede hala devam ediyor.