Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME’NiN GURURU NiSANUR AKAY

TERME’NiN GURURU NiSANUR AKAY

Türkiye Şampiyonluğundan sonra Belgrat’ta Avrupa 3. sü olan Nisanur Akay Terme’nin ve Türkiye’nin gururu oldu.

 Türkiye Şampiyonluğundan sonra Belgrat’ta Avrupa 3. sü olan Nisanur Akay Terme’nin ve Türkiye’nin gururu oldu. 
Kimdir Nisanur Akay?
Bayanlar 1.52 cm’de 2023 Türkiye Şampiyonu.
Yine Bayanlar 1.52 cm’de 2023 Avrupa Üçüncüsü.
Onun başka dereceleri de var. Ancak bunlar bile onun ‘Altın Kız’ olmasına yetiyor.
Nisanur’un hikâyesi nasıl başladı?
Nisanur, Kasım 2009 Samsun doğumlu. Terme Atatürk İlkokulu ve Terme Ortaokulu 2023 mezunu. Halen Terme Fatih Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi.
“Tekvandoya nasıl başladın?” dedim. Anlattı;
“Beşinci sınıfın ikinci yarısında tekvando sporuna başladım. Murat Özden Hoca, bir arkadaşımı görüşmeye çağırmıştı. Onunla ben de gittim. ‘Hocam, çalışmalara ben de katılabilir miyim?’ dedim. ‘Gel’ dedi. Böylece tekvandoya başladım. Çalışmalarımızı, Ahmet Ersoy İlkokulu’nun altındaki salonda yapıyoruz. Yaptığım işi seviyorum.” (08.11.2023)
Nisanur’un geçmişi başarılarla dolu. Dört buçuk yıla bu kadar başarıyı sığdırmak herkesin harcı değildir. İşte Nisanur’un dereceleri:
1) 27 Kasım 2021; 40 kg Minikler Samsun il Birincisi:
Doğum tarihi itibariyle Aralık ayında ‘Yıldızlar’ kategorisine girdi ve bu yüzden Türkiye şampiyonasında, şampiyon olduğu ‘Minikler’ kategorisinde yarışamadı.
2) 41 kg Yıldızlar Samsun Birincisi: Samsun şampiyonu olarak, 41 kg Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına katıldı. Kilosunda 256 rakibi vardı. Bunların arasından ilk 16’ya girmeyi başardı.
Bundan sonra sporcular, kiloya göre değil boy uzunluğuna göre sınıflara ayrılıyor.
3) 15 Temmuz 2023 Bursa: 1.52 cm Türkiye Şampiyonu.
Haber, Terme Bilgi Gazetesi’nin 25.07.2023 tarih ve 1078 numaralı sayısında “NİSANUR AKAY TÜRKİYE ŞAMPİYONU” başlığı ile yayınlandı. Haber, şöyle devam ediyor:
“15-21 Temmuz 2023 tarihlerinde Bursa Tofaş Spor Salonunda yapılan ‘Yıldızlar Türkiye Tekvando  Şampiyonası’nda, Terme Tekvando Kulübü Öğrencisi Nisanur Akay, Bayanlar 1.52 cm kategorisinde bütün rakiplerini sayı farkıyla yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.”
Tekvando Antrenörü Murat Özden, “Nisanur Akay, Ağustos ayında Bosna Hersek’in başkenti Sarajevo’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi milli takım forması ile temsil edecektir. Öğrencimizi ve ailesini tebrik ediyorum” dedi.
4)28-31 Ağustos 2023 Saray Bosna: Yıldız Bayanlar Tekvando Dünya Beşincisi.
5) 19-21 Ekim 2023; Belgrad-SIRBİSTAN 1.52 cm: Avrupa Üçüncüsü.
1.Petra (Sırbistan), 2.Fransa, 3.Nisanur Akay (Türkiye)
Haber, 24.10.2023 tarihli Terme Bilgi Gazetesi’nin 1104. Sayısında “NİSANUR AKAY AVRUPA 3.SÜ” başlığı ile yer aldı. Haberin devamında, “Çarşamba Havaalanında milli sporcumuzu Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü, Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Samsun Tekvando İl Temsilcisi, ailesi ve arkadaşları karşıladı” deniliyor.
Tekvando Antrenörü Murat Özden de, “Ülkemize ve bizlere bu gururu yaşatan Nisanur Akay’a teşekkür ediyorum. Allah’a hamdolsun, “Terme’de olmaz, yapılamaz” denen pek çok şeyi başardık. İşimizi en güzel şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Nisanur’un başarısı okulunda da sevinçle karşılandı. Okul Müdürü Murat Bahtiyar, Nisanur’u öğrencilere takdim etti ve ödüllendirdi. Özellikle Matematik Öğretmeni Aydın Bakal, Nisanur’un başarısından bir başka etkilenmiş. Beni aradı. “Okulumuzdan bir Avrupa üçüncüsü çıkıyor ve Terme’de bunu 3-5 kişiden başkası bilmiyor. Bunu duyurmalıyız” dedi. Ben de 08.11.2023 tarihinde okuluna gittim ve Nisanur Akay ile görüştüm.
Nisanur’un başarısı sadece Fatih Anadolu için değil Terme için de gurur verici bir olaydır. Terme’den bir öğrencimiz çıkacak, Sırbistan’ın başşehri Belgrat’ta Türk Bayrağını dalgalandıracak; az şey midir bu? İlçe yöneticilerinin bu gibi başarıları ödüllendirmesi ve teşvik etmesi gerekir. Bu görevi yerine getirdiklerini düşünüyorum. Çünkü atalarımızın dediği üzere, “marifet iltifata tabidir.”
Bu arada Beden Eğitim Öğretmeni ve Tekvando Antrenörü Murat Özden’i de unutmuyoruz. Nisanur dışında, tekvandoda Türkiye dereceleri olan ve milli takıma kadar yükselen pek çok sporcu yetiştirmiştir. Murat Özden, Terme için bir şanstır. Kendisini tebrik ediyor ve yeni başarılarla bizleri sevindirmesini bekliyoruz. Hazırlayan: Seyfi GÜNAÇTI