Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERMESPOR ZOR DA OLSA ´PLAY-OFF´ DEDi

TERMESPOR ZOR DA OLSA ´PLAY-OFF´ DEDi

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan, ilk 7 haftayı kayıpsız lider tamamlayan, fakat son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla ikinciliği dahi tehlikeye düşüren Termespor, hafta sonu sahasında oynadığı maçta Vezirköprü Beldespor´u son dakikalarda bulduğu g

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan, ilk 7 haftayı kayıpsız lider tamamlayan, fakat son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla ikinciliği dahi tehlikeye düşüren Termespor, hafta sonu sahasında oynadığı maçta Vezirköprü Beldespor´u son dakikalarda bulduğu golle 2-1 yenerek BAL Ligine yükselme maçı oynamaya hak kazandı.
Faruk Küstül, Eray Pınar ve Coşkun Yalçın hakem üçlüsünün yönettiği maçı Termespor şu kadro ile oynadı: 1.Ömer Seis (90+1: SK), 4.Doğan Çakırtaş (81: Faruk Yıldızbaş), 3.İlker Tuşcan, 5.Hüseyin Kaya, 23.Mahmut Dursun (76:SK), 8.Ümit Güven (62:SK)(75: Alper Küçük), 7.Sönmez Yıldırım (40: Enbiya Altun), 10.Yunus Uzun, 55.Emrah Sağıroğlu, 97.Mesut Can Özen ve 99.İsmail Gökçe.
Maçın sonucu her iki takım için de önemliydi. BAL Ligine yükselme maçı oynaması için Termespor´un mutlaka galip gelmesi gerekiyordu. V. Köprü Beldespor ise düşme hattındaydı. Ligde kalabilmek için bu maçı alması, Hacınabispor´un da puan kaybetmesi gerekiyordu. Bu yüzden maça üst sınıf hakem görevlendirilmiş, iki takımın maçı da aynı saate alınmıştı.
İlk yarı topa daha çok sahip olan ve oynuyor görünen taraf Termespor´du. Fakat netice alıcı vuruş yapabilen kimse yoktu ve devre golsüz kapandı.
İkinci yarı daha hareketli başladı. Ancak tehlikeli ataklar Vezirköprü ekibinden geliyordu. Bunlardan birinde 62. dakikada gelişen V.Köprü atağında rakip oyuncu yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Gerek gelen gol ve gerekse takımın verimsiz oyunu üzerine seyircilerden Ali Alper, ?Bu takım mı play-off oynayacak? Oynasa bile bu futbolla sonuç alması çok zor? dedi.
Golden sonra Termespor canlanır gibi oldu. 70´inci dakikada gelişen bir atakta hakem penaltı noktasını gösterdi. V.Köprü Beldespor, neredeyse takım halinde bu karara itiraz etti. Hatta hocaları Metin Yılmaz sahaya girdi, ceza sahası çizgisine kadar giderek hakeme itirazını iletti. Fakat karar değişmedi. Kaptan Emrah Sağıroğlu yaptığı vuruşla beraberliği sağladı: 1-1
Tam ´ümitler tükeniyor´ dediğimiz sırada 87.dakikada Yunus Uzun sahneye çıktı. Sol taraftan aldığı topla rakiplerini geçti, ceza sahası çizgisi üzerinden şutunu çekti. Daha sert ve tehlikeli şutları çıkaran kaleci Ahmet Arslanoğlu, her nasılsa bu topa yeterli müdahaleyi yapamadı ve kendisine de çarpan top yuvarlanarak kale çizgisini geçti:2-1
Golden sonra Termespor büyük sevinç yaşadı. Tribünlerin sevinci bir yana, kulübedekiler ve yedek oyuncular dahi sahaya girerek futbolculara sarıldılar. Hakem maçın sonuna 7 dakika eklediğini bildirdi. Uzatmalarda başka gol olmayınca Termespor sahadan 2-1 galip ayrılarak, BAL Ligine yükselmek için Lâdik Belediyespor ile baraj maçı oynamaya hak kazandı. Diğer taraftan İlkadım Yab-Pa Spor´u deplasmanda 3-1 mağlup eden Hacınabispor kümede kalırken, V. Köprü Beldespor 1. Amatör Kümeye düşmüş oldu. Özellikle ikinci yarıda bazı seyircilerin hakeme ve rakip oyunculara yüksek perdeden küfürleri, seyircileri dahi rahatsız etti.
Seyircilerden Seyfi Günaçtı, ?Bir de ´bayanlar niye maçlara gelmezler´ deniyor. Kadınlar, böyle küfürlü bir ortamda nasıl maç seyretsinler?? dedi.
1. Amatör Kümede yer alan Terme takımlarından Terme Lisesi GSK haftayı ´bay´ geçerken, rakipleri sahaya çıkmadığı için Evcispor ve Sanayisspor 3-0 hükmen galip ilan edildiler. Böylece lideri takiplerini de sürdürdüler.