Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERMESPOR GRUP MAÇLARINI BERABERLİKLE TAMAMLADI: 1-1

TERMESPOR GRUP MAÇLARINI  BERABERLİKLE TAMAMLADI: 1-1

Samsun Süper Amatör Küme A Grubunda mücadele eden ilçemizin takımı Termespor, son maçta sahasında karşılaştığı 19 Mayıs Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.

 Samsun Süper Amatör Küme A Grubunda mücadele eden ilçemizin takımı Termespor, son maçta sahasında karşılaştığı 19 Mayıs Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.
02.03.2023 Perşembe günü saat 13.30'da Terme Stadında oynanan ve Emircan Çağla, Burcu Dursun ve Ömer Uçar'ın yönettiği maça Termespor şu onbirle başladı:
1.Talat Tuna Dalyan, 55.Esat Rafet Çavuşoğlu (Kap), 80.M. Batuhan Kuyumcu, 98.Yasin Avcı, 5.Kenan Kara, 10.Mertcan Eroğlu, 6.Abdulkadir Yalçınkaya, 25.Ömer Keskin, 4.Faruk Yıldızbaş, 96.Celal Doğan, 17.Zafer Kargoğlu.
Birinci kaleci Mehmet Ali Eşkili 29.01.2023 tarihindeki Havza Belediyespor maçından bu yana, Kadir Çağlar da geçen haftaki Alaçamspor maçında sakatlandığı için takımdaki yerlerini alamadılar. Ancak Kadir Çağlar, yedek listede yer almıştı.
Burcu Dursun'un yan hakem olarak görevlendirilmesiyle, bir yıl aradan sonra bir bayan hakem Terme'de maça çıkmış oldu. Maç 9 C'de ve hafif çise altında oynandı.
Termespor playofu garantilediği için herhangi bir iddiası yoktu. Ancak bu maç, play-off'a kalma mücadelesi veren 19 Mayısspor için önemliydi. Ya maçı alacak ya da Havza Belediyespor'un kaybetmesini bekleyecekti.
İlk yarı denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçti. 25.dakikada Zafer Kargoğlu, ceza sahasının sol tarafında kendisine gelen topa sağ ayağı ile bekletmeden vurdu. Top yandan auta gitti. Top kaleyi bulsa gol olabilirdi. İlk yarının son dakikalarında Zafer yine sol tarafta bir top aldı. Çalımını attı, çizgiye kadar indi. Topu geri çıkarsa tehlike olabilirdi. Kendisi vurmayı tercih etti. Top yan ağlara bile takılmadı!
Bu arada 19 Mayıs Belediyespor da tehlikeli ataklar yaptı. Bir topu direkten döndü. İlk yarı golsüz kapandı.
İkinci yarıda 19 Mayıs Belediyespor bulduğu golle 1-0 öne geçti. 68.dakikada Zafer Kargoğlu attığı golle maçı 1-1'e getirdi. Başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi. Havza Belediyespor, dış sahada Salıpazarı Belediyespor'u 4-0 yenince, play-off için 1 puan 19 Mayıs Belediyespor'a yetmedi.
Bu sonuçlardan sonra A Grubunda Alaçamspor, Termespor ve Havza Belediyespor; B Grubunda da Tekkeköyspor, 1930 Bafraspor ve Bafra 1988 Futbol Kulübü yükselme grubuna kaldılar. BAL Ligine yükselme maçları 12 Mart Pazar günü başlayacak.