Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERMESPOR HEDEFE YÜRÜYOR: 5-2

TERMESPOR HEDEFE YÜRÜYOR: 5-2

Samsun Süper Amatör Küme Play Of Grubu ikinci hafta maçında Termespor, sahasında Atakum Belediyespor'u rahat bir oyunla farklı yendi: 5-2

Ömür Bozkurt, Orhan Altıkat ve Soner Büyük hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor şu kadro ile çıktı: Termespor: 29.Abdul Samet Keleş, 17.Yunus Emre Yavuz, 18.İlyas Sunay(77: Sefa Altın), 20.Arslan Soylu(84: Eray Kelem), 55.İsmail Gökçe(63: Muhammet Cin), 13.Muhammet Ali Yenilmez, 7.Kadir Çağlar, 8.Tugay Eruzun, 9.Gökhan Özkan(77: Egemen B. Coşkun), 25.Hakan Yağmurkaya(Kap), 23.Hüseyin Demir(63: Eren Hakkı Güdül)
Teknik Sorumlu: Birol Us, Yard. Antr: Mustafa Önder, Kaleci Antr: Fatih Özen
Atakum Belediyesi: 1.Taha Dülger, 2.Selahattin Yıldız, 3.Yunus Ecvet, 4.Yunus Emre Kılıç, 5.Tolga Gürkan Külekçi, 20.İlhami Işık(Kap), 44.İbrahim Harun Çekiç, 22.Hasan Büyükkeskin, 8.Ahmet Berat Özer, 6.Samet Kılıç, 11.Caner Kuvvet.
Teknik Sorumlu: Fatih Aytekin, Antrenör: Ramazan Uzun, Kaleci Antr: M. Fırat Kığılcım
Maç nispeten soğuk bir havada oynandı. Yağmur durmuştu. Isı 8-9 C civarındaydı. Belediye Başkanı Ali Kılıç, maç başlamadan önce gelmiş ve tribündeki yerini almıştı. AKP Belediye Başkan adayı Şenol Kul ve CHP Belediye Başkan adayı İbrahim Yavuz maç başladıktan sonra geldiler ve ilk yarı bitiminde ayrıldılar.
Atakum Belediyespor sahaya çıkınca seyirciler, “Bu takım, B Grubunu birinci bitiren takım değil” dediler. Zaten Atakum'un fotoğrafçısı, belediye yardımı kesince paralarını alamayan bazı oyuncuların takımdan ayrıldığını ve bugün sahaya çıkacak takımın çoğunluğunun, hafta içinde maç oynayan U-18 oyuncuları olduğunu söylemişti. Maç başlayınca durum daha net olarak görüldü.
10'uncu dakikada Gökhan Özkan zoru başardı ve kale içinde topu havaya dikerek Atakum Belediyespor'u bir golden kurtardı! Dk 13: Kadir Çağlar topu sürdü, vurdu ve Termespor'un ilk golünü attı: 1-0. Dk 25: Tugay Eruzun topu az sürdü, sert vurdu: 2-0. Dk 35: İlyas Sunay, sağdan gelen topa rahat pozisyonda vurdu, top filelerde: 3-0. İlk yarı Termespor'un 3-0 galibiyetiyle bitti.
Termespor ikinci yarıya da rahat başladı. Dk 63: İsmail Gökçe ve Hüseyin Demir çıktı, Muhammet Cin ve Eren Hakkı Güdül girdi. Dk 64: Soldan yapılan ortaya Hakan Yağmurkaya yükseldi, şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 4-0. Seyircilerden biri, “Hakan kafa topuna hep böyle vuruyor” dedi.
Dk 68: Tugay, Termespor yarı sahasında topu kaptırdı. Atakumlu oyuncu çalımlarla ceza sahasına girdi, sert vurdu; top filelerle buluştu: 4-1. Dk 73: Hakan Yağmurkaya yine kafa ile kendisinin ikinci golünü attı: 5-1. Dk 75: Atakum oyuncusu Ahmet Berat Özer, defans oyuncusunun gereksiz çalımlarından faydalanarak topu söktü ve sağ çaprazdan sol çatala gönderdi: 5-2.  
İsmail Gökçe ve Hüseyin Demir'in aynı anda oyundan çıkarılması, seyirciler tarafından doğru bulunmamıştı. Atakum'un atakları etkili oluyordu. Tam “Termespor'un orta sahası boşaldı” yorumları yapılırken, önemsenmeyen Atakum, yedi dakika içinde iki gol birden buldu. Gollere, Atakumlu oyuncuların istekli oluşunun yanı sıra Termespor oyuncularının gereksiz hareketleri sonucu top kaptırmaları da sebep oldu. “Futbol rehaveti kaldırmaz” sözü bir kere daha doğrulandı.
Dk 77: Gökhan Özkan(9) ve İlyas Sunay(18) çıktı, Sefa Altın(2) ve Egemen Bulut Coşkun(14) girdi. Dk 84: Arslan Soylu(20) çıktı, Eray Kelem(24) girdi. 
Maç da Termespor'un 5-2 galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla Termespor puanını 4'e çıkardı.
Termespor, 17.03.2024 Pazar günü saat 14.30'da Havza'da Havza Belediyespor ile oynayacaktır. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI