Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERMESPOR KOLAY MAÇI ZOR KAZANDI: 2-1

TERMESPOR KOLAY MAÇI ZOR KAZANDI: 2-1

Samsun Süper Amatör Küme 10. Hafta maçında sahasında sahasında karşılaştığı Salıpazarı Belediyespor’u, ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.

Ömür Bozkurt, Musa Çetindemir ve Emre Güngördü hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor şu kadro ile çıktı: 1.Mehmet Ali Eşkili, 2.Sefa Altın, 5.Kenan Kara, 55.E. Rafet Çavuşoğlu, 80.M. Batuhan Kuyumcu, 25.Ömer Keskin, 7.Kadir Çağlar, 17.Zafer Kargoğlu, 96.Celal Doğan, 11.Batın Yapın, 99.Talha Hançer
Takımlar sahaya çıktığında, Termespor’un eski futbolcularından E. Rafet Çavuşoğlu’nun tekrar yuvaya döndüğünü gördük. Bu transferin Rafet’e ve Termespor’a hayırlı olmasını diliyoruz. Bu arada Termespor’un eski kalecilerinden ve kaleci antrenörlerinden Fatih Özen, Salıpazarıspor Teknik Sorumlusu olarak sahadaydı.
Daha 6.dakikada Celal Doğan attığı golle Termespor’u 1-0 öne geçirdi. 22. dakikada bir Termespor atağında Termespor oyuncusu ceza sahasında düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kenan Kara, sağ tarafa hamle yapan kalecinin solundan topu filelere göndererek Termespor’u 2-0 öne geçirdi. Bu gol beklentileri artırdı. 
Geçen hafta rakip sahada alınan 8-0’lık galibiyeti hatırlayanlar, Termespor’un bu maçı da farklı kazanacağı düşünülüyordu. Hatta Termespor’un bir topu ağlara gittiyse de ofsayt olduğu için gol sayılmadı. Başka gol olmayınca ilk yarı Termespor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıda Termespor’dan beklenen ataklar gelmedi. Belki de Salıpazarıspor buna izin vermedi. 62. dakikada Zafer Kargoğlu’nun yerine oyuna giren Faruk Yıldızbaş da oyuna bir katkıda bulunamadı. 
Seyircilerden Ali Alper, “Termespor bir gol daha atsa da rahatlasak” derken gol Salıpazarı’ndan geldi.  
80.dakikada Salıpazarıspor şık bir golle durumu 2-1’e getirdi. Bundan sonraki dakikalar Termespor için sıkıntılı geçti. 82. dakikada Batın Yapın’ın yerine Mertcan Eroğlu’nun girmesi de oyuna hareket getirmedi. İki taraf da başka gol atamayınca Termespor sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak puanını 19’a yükseltti.
Bu arada maçın son bölümlerinde bir Salıpazarı atağında kaleci M. Ali Eşkili topu yerde bloke etti. Tam ayağa kalkarken Salıpazarı oyuncusu Mustafa Yıldız koşarak geldi ve kaleciye bir omuz vurdu. Aldığı darbenin etkisiyle kaleci bir süre yerde kaldı. Kasıtlı hareketinden dolayı hakemin Mustafa’ya kırmızı kart göstermesi beklenirken sarı kart dahi göstermemesi şaşırttı.
Termespor 29.01.2023 Pazar günü saat 13.30’da Havza’da Havza Belediyespor ile karşılaşacak.