Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TERMESPOR KULÜBÜ ESKİ DÖNEM BAŞKANI HÜSEYİN KAMBUR VEFAT ETTİ

TERMESPOR KULÜBÜ ESKİ DÖNEM BAŞKANI HÜSEYİN KAMBUR VEFAT ETTİ

Terme’nin tanınan simalarından olan Termespor Kulübü eski dönem başkanı Hüseyin Kambur vefat etti.

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Termespor Kulübü eski dönem başkanı Hüseyin Kambur vefat etti. Hüseyin Kambur’un cenaze töreni 2 Eylül Cuma günü Çamlıca Köyü Camiinde cuma namazına mütekıben kılınacak cenaze namazı sonrası aynı köydeki aile kabristanlığına defnedilecek.

Hüseyin Kambur Kimdir?            

1961 doğumlu olan Hüseyin Kambur, 1975 yılında Termespor Genç takımında futbola başladı. Aynı zamanda A takımında da oynadı. Genç takımda 1 sene oynadıktan sonra ertesi yıl Samsunspor Genç takımına gitti. İki yıl da orada oynayan Kambur, bu sırada liseyi de bitirdi.

 Okumak üzere Almanya’ya giden Kambur, Almanya’da da futbol oynamaya devam etti. Kambur, santrafor mevkii oyuncusuydu.

Almanya’da bulunduğu sırada (1996 yılında) Termespor yönetimine alındı. 1997’de Türkiye’ye döndü. O sırada Termespor 3. Ligde oynuyordu. 1997-1999 yılları arasında Kulüp Başkanlığı yaptı. Ocak 2013’de ikinci defa olarak başkanlığa seçildi.

Geldiğinde takımın durumu iyi olmayan Termespor, onun başkanlığında sezon sonunda kümede kalmayı başardı. Samsun 1. Amatör Kümede 13 takım arasında ligi 10. sırada tamamladı. Çalışma ve gayretlerinin sonucu, 2013- 2014 sezonu sonunda Samsun Süper Amatör Ligde 2. olarak BAL Ligine (Bölgesel Amatör Lig) çıkabilmek için play-off maçları yapmaya hak kazandı. O sezon BAL ligini 4. sırada bitirerek İlkadım ile yaptığı maçı 2-1 kazanarak takımını BAL ligine taşıdı.

Hüseyin Kambur evli olup 2 erkek ve 2 Kız çocuğu babasıydı.

Merhum’a yüce Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar dileriz.