Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERMESPOR PLAY-OFF'TA: 2-2

TERMESPOR PLAY-OFF

Termespor ligin son haftasında sahasında karşılaştığı 1930 Bafraspor ile 2-2 berabere kalmasına rağmen istediği 1 puanı aldı ve play-off oynamaya hak kazandı.

23.01.2022 Pazar günü oynanması gerekirken kar engeli sebebiyle ertelenen ve 03.02.2022 Perşembe günü saat 14.00'te Terme Abdullah Aslan Stadında oynanan Samsun Süper Amatör Küme B Grubu son maçında Termespor, 1930 Bafraspor ile 2-2 berabere kaldı.
 Gökhan Özbulut, Musa Çetindemir ve Ogün Keleş hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor şu kadro ile çıktı: 
(1)Cem Erdem Erdoğan, (98) Oğuzhan Çavuş, (13)Yunus Emre Gürkan, (5)Kenan Kara, (2)Mert Kemal Çepni, (95)Ahmet Onur Bayram(63: Faruk Yıldızbaş), (7)Kadir Çağlar, (55)İsmail Gökçe, (3)Caner Bekgöz(Kp; 90+4: Etem Yalçınkaya), (10)Ömer Keskin(46: Celal Doğan), (52)Emre Şimşek(82: Murat Kökden)
Teknik Sorumlu: Civan Aydoğan, Yrd. Ant: Nurullah Nas
Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da takip ettiği maçta seyirciler, geçen hafta Samsun'da lider Hacınabispor'a 4 gol atan Termespor'dan gol ve galibiyet bekliyordu. Ancak gol Bafraspor'dan geldi. 32.dakikada ceza sahasında topu önüne alan Erdal Bulut attığı golle Bafraspor'u 1-0 öne geçirdi. 
45.dakikada Bafraspor ceza sahası içinde Termespor oyuncusunun düşürülmesi üzerine hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu dakikada Bafraspor Kaptanı Özgür Berber sakatlandı ve arkadaşlarının kollarında saha dışına alındı. Topun başına gelen Kaptan Caner Bekgöz, şık bir vuruşla topu ağlara göndererek beraberliği sağladı: 1-1. İlk ayrı bu sonuçla kapandı.
52.dakikada Bafraspor ceza sahasında İsmail Gökçe vurdu. Bafralı oyuncu topu uzaklaştırmak isterken ayağından seken top filelere gitti. Bu golle Termespor 2-1 öne geçti.
57.dakikada Celal Doğan'ın şutunu Bafraspor kalecisi parmaklarının ucu ile üstten kornere attı. 62.dakikada Emre Şimşek'in vuruşunda kalecinin elinden seken top üst direğe çarparak sahaya döndü. 70.dakikada Termespor ceza sahası içinde oluşan karambolde topa son dokunan Bafraspor oyuncusu topu ağlara gönderince durum 2-2 oldu. Sonraki dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-2 berabere sona erdi.
Seyircilerden Ali Alper, “Bugün Bafraspor bana göre daha iyi oynadı. Termesporlu futbolcular kendilerini maça veremediler. Bir de Bafraspor'un 10 numarası Halim Boşnak'ı durdurmakta zorlandılar” dedi.
Termespor'un ilk dört haftayı 1 Galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi ve 4 puanla geçtiği düşünülürse bu sonuç başarı sayılır.
Bu arada Van'ın Erciş ilçesine öğretmen olarak atanan ve son maçına çıkan Kaptan Caner Bekgöz'ü 90+3'te oyundan alarak seyirciye alkışlatan Civan Aydoğan'ın bu uygulaması takdir topladı. 
Maç ve play-off hakkında görüşlerine başvurduğumuz Teknik Sorumlu Civan Aydoğan, “Oyun hakkında eleştiri gelebilir. Bizim amacımız kaybetmemekti. Zor da olsa 1 puanı aldık ve ilk hedefimize ulaştık. Play-off maçlarının zor geçeceğini biliyoruz. Biz her maçı final olarak görüyoruz ve ona göre hazırlanıyoruz. Takımım bunu başaracak güçtedir. İnşallah 6 takım arasından BAL'e çıkan Termespor olur” dedi.
Buna göre A Grubu ve B Grubunu ilk 3 sırada tamamlayan 6 takım çift devreli lig usulü karşılaşacaklar. Maçlar 20 Şubat Pazar günü başlayacak. İlk sırayı alan takım doğrudan BAL'e (Bölgesel Amatör Lig) çıkarken, ikinci olan takım baraj maçı oynayacaktır.
Bu arada maçın oynandığı gün dedesi vefat eden Yardımcı Antrenör Nurullah Nas'a sabır, Hacı Aziz NAS'a da Allah'tan rahmet diliyoruz. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI