Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERMESPOR SON DAKiKA GOLÜYLE YIKILDI: 1-2

TERMESPOR SON DAKiKA  GOLÜYLE YIKILDI: 1-2

Korona salgını sebebiyle 19 Mart 2020'de bütün lig maçları ertelenmiş,  sonraki aylarda süper lig ve bazı alt liglerde maçların oynanmasına izin verilmişti.

Korona salgını sebebiyle 19 Mart 2020'de bütün lig maçları ertelenmiş,  sonraki aylarda süper lig ve bazı alt liglerde maçların oynanmasına izin verilmişti.  Ancak amatör liglerde yarım kalan sezonun devamı oynanmadığı gibi 2020-2021 sezonu da askıya alınmıştı.
Hayatın nispeten normale dönmesi ve kapanma vb yasakların kalkması üzerine 2021-2022 sezonu BAL ligi maçları 30 Ekim'de başlarken Samsun Süper Amatör Küme takımları da 07 Kasım 2021 tarihinde sahaya çıktılar.
Bu sezon Samsun Süper Amatör Küme B Grubunda mücadele edecek olan ilçemizin takımı Termespor, 19 ay sonra 7 Kasım Pazar günü Havza Belediyespor maçı ile seyircisinin önüne çıktı. Seyirciler de futbolu özlemiş olmalılar ki, takımlarını desteklemek için tribündeki yerlerini almışlardı. Hatta futbolcuları coşturmak için davul- zurna ekibi bile getirilmişti.
Saat 14.30'da başlayan ve M. Ziya ARAS, Sezgin ŞAHBAZ ve Alper KÜMBET hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor şu kadro ile çıktı. 1.Cem E. Erdoğan, 2.Anıl Sağır(82: Murat Kökden), 3.Caner Bekgöz (Kp), 4.Yunus E. Gürkan, 5.Kenan Kara, 6.İsmail Gökçe, 7.Kadir Çağlar, 8.Emre Şimşek(65: Faruk Yıldızbaş), 9.Mert Kemal Çepni (82: Ahmet Onur Bayram), 10.Ömer Keskin(58: Celal Doğan) ve 11.Seyyid Taha Köse.
Termespor, yarısı yenilenmiş kadrosuyla maça ihtiyatlı başladı. Denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçen ilk yarı golsüz kapandı. 
İkinci yarıda, oyunuyla pek etkili olamayan Ömer Keskin'in yerine 58.dakikada Celal Doğan'ın girmesi ile takım biraz canlanır gibi oldu. Ancak 77.dakikada Termespor ceza sahasına havadan gönderilen topu, iki defans oyuncusu bir birine bırakınca Havzaspor santraforu Dursun Gedik sahiplendi ve topu filelere göndererek takımını öne geçirdi: 0-1
Golün santrası yapılırken bazı Havzasporlu futbolcular karşı tribündeki seyircileriyle golün sevincini paylaşmaya gidince bu sefer Termesporlu oyuncular fırsatı değerlendirdi. Sol kanada atılan topu yakalayan Seyyid Taha Köse, biraz sürdükten sonra kaleciyi de çalımlayarak topu ağlarla buluşturdu. Bazı Havzaspor'lu oyuncular “Biz daha hazır olmadan santra yapıldı” diyerek itiraz ettilerse de hakem oralı olmadı: 1-1
Maçın berabere bitmesi beklenirken uzatmaların ilk dakikasında ileri atılan topu ceza sahası çizgisi üzerinde yakalayan Havzasporlu oyuncu sert bir vuruşla topu kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-2. Bu pozisyonda top bir defans oyuncusuna çarpıp kaleciyi yanılttı mı, fark edemedik. 
Bu golle Termespor sezonun ilk maçında uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 2-1 yenik ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı.
Termespor 14 Kasım'da dış sahada Alaçamspor ile oynayacak. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI