Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

TERMESPOR ÜMİDİNİ DEVAM ETTİRDİ: 3-2

TERMESPOR ÜMİDİNİ DEVAM ETTİRDİ: 3-2

BAL Ligine yükselme mücadelesi veren Termespor, Samsun Amatör Küme Play-off Grubu ikinci yarı ilk maçında güçlü rakibi 1930 Bafraspor'u 3-2 yenmeyi başardı.

BAL Ligine yükselme mücadelesi veren Termespor, Samsun Amatör Küme Play-off Grubu ikinci yarı ilk maçında güçlü rakibi 1930 Bafraspor'u 3-2 yenmeyi başardı.
02 Nisan 2023 Pazar günü Terme Abdullah Aslan Stadı'nda oynan maça Termespor şu kadro ile çıktı:  1.T.Tuna Dalyan, 2.E. Rafet Çavuşoğlu, 3.M. Batuhan Kuyumcu, 4.Yasin Avcı, 5.Emre Güner, 6.Emre Yakın (46: Abdulkadir Yalçınkaya), 7.Kadir Çağlar, 8.Ömer Keskin (65: Yasin Koçyiğit), 9.Zafer Kargoğlu, 10.Celal Doğan, 11.Faruk Yıldızbaş Teknik Sorumlu: Civan Aydoğan (Terme)
Kaleci Mehmet Ali Eşkili'nin sakatlığı devam ettiğinden maçtaki yerini alamadı.
Maç başladığında 1930 Bafraspor 12 puanla ve averajla 2'inci sırada, Termespor da 6 puanla ve averajla 3'üncü sırada bulunuyordu. Bu maç Termespor için “Devam” ya da “Tamam” maçıydı.
İlk gol, henüz 10.dakika dolmadan Bafraspor'dan geldi. Termespor bu gole 17.dakikada Yasin Avcı ile cevap verdi: 1-1. Bafraspor 25.dakikada tekrar 2-1 öne geçti. Termespor 5 dakika sonra Faruk Yıldızbaş ile beraberliği yakaladı: 2-2. 40.dakikada yine Faruk attığı golle Termespor'u 3-2 öne geçirdi. İkinci yarı tam bir mücadele halinde geçti. Sahada futbolcular arasında itiş kakışlar yaşandı. Buna seyircilerin tepkisi de eklendi. Faruk Yıldızbaş, 60. dakikada gereksiz yere gördüğü ikinci sarı kart sonucu kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bundan 10 dakika sonra da Bafrasporlu Yusuf ikinci sarıdan kırmızı kart görünce tekrar sayısal denge sağlanmış oldu. Seyircilerden Ali Alper, “Kadir Çağlar bugün çok mücadele etti. İyi oyunlarından birini oynadı” dedi. 
İkinci yarıda iki taraf da başka gol kaydına muvaffak olamadı. Hakem maç sonuna 10 dakika eklediğini bildirdi. Bu sürede de gol sesi çıkmadı. Üstünlüğünü maç sonuna kadar devam ettiren Termespor sahadan 3 puanla ayrıldı. Böylece 1930 Bafraspor'a 3 puan daha yaklaşmış oldu.

SANAYİSPOR YOLUNA  DEVAM EDİYOR: 2-0  
Samsun 1. Amatör Küme A Grubunda mücadele eden Terme takımlarından Sanayispor, Kavak'ta Kavak GHSİM Spor ile karşılaştı. Sanayispor, Toprak ve Murat'ın attığı gollerle bir anda 2-0 öne geçti. 43. Dakikadaki bir pozisyonda hakem Kavaklı oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Daha da sinirlenen futbolcu hakemin üzerine yürüdü. Orta hakem, yan hakemleri toplayıp maçı tatil etti. Sonucun, Sanayispor lehine hükmen 3-0 olarak onaylanması bekleniyor.
Bir diğer Terme takımı Terme Lisesispor, sahasında beklenmedik şekilde Belediyeevleri Karşıyakaspor'a 2-0 yenilince büyük ölçüde iddiasını kaybetti. 6'ıncı hafta sonunda Zeytinlikspor'un 16 puanla lider olduğu grupta Sanayispor 14 puanla ikinci, Terme Lisesi de 7 puanla 5'inci sırada bulunuyor.

U18 KLASMAN LİGİ:
Bu ligde mücadele eden Terme Lisesi U18 takımı, Elit Lige Yükselme Grubu maçlarının ilkinde Samsun'da Vefaspor'u 2-1 mağlup etti. Terme Lisesi'nin golleri Taner Uylasi ve Emirhan Aymaz'dan geldi. Yükselme Grubu maçlarının tamamı Samsun'da oynanacaktır. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI