Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERMESPOR’A TEKKEKÖYSPOR ÇELMESİ:1-1

TERMESPOR’A TEKKEKÖYSPOR ÇELMESİ:1-1

Termespor, cumartesi günü sahasında karşılaştığı Tekkeköyspor ile yenişemeyerek üç maçlık galibiyet serisini sona erdirdi: 1-1

İlk üç haftayı farklı sonuçlarla galip kapatan ve liderlik koltuğunda oturan Termespor, sahasında karşılaştığı Tekkeköyspor’u da rahat geçmesi beklenirken evdeki hesap çarşıya uymadı. Farklı galip gelmek bir yana az kalsın mağlubiyetle tanışacaktı.

Maç, 11 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 14.00 Terme Abdullah Aslan Stadında oynandı. İl Hakem Kurulu’nun bu maça önem verdiği, görevlendirdiği hakemlerden belli oluyordu. A Klasman Hakemi Erdem Mertoğlu, geçen sezon 1. Ligde maçlar yönetmiş, bu sezon da üç 1. Lig maçında düdük çalmıştı. Ayrıca dört 1. Lig maçında da 4’üncü hakem olarak görevlendirilmişti. 1. Yardımcı hakem Sezgin Şahbaz da geçen sezon 11, bu sezon da 6 ikinci lig maçına çıkmıştı. Sefa Adayın da maçın diğer yardımcı hakemiydi.

Termespor maça şu kadro ile çıktı:

1.Abdul Samet Keleş, 2.Yunus Emre Yavuz, 3.Arslan Soylu, 4.Yasin Koçyiğit, 5.Muhammet Ali Yenilmez, 6.Tugay Eruzun, 7.Kadir Çağlar, 8.Samet Hasan Yıldıran, 9.Gökhan Özkan, 10.Caner Balcı, 11.Hakan Yağmurkaya (Kap).

25.dakikada Arslan Soylu, kendisini geçmek isteyen rakibin darbesi ile yerde kaldı. Bir süre tedavi gördükten sonra ayağa kalkabildi. Termespor’un ilk isabetli şutu 32.dakikada geldi. Rakip kaleci bu topu ancak çift yumrukla uzaklaştırabildi.

Tekkeköyspor beklenenin üstünde bir oyun ortaya koyuyordu. Çok da korner kullandılar. Bu kornerlerden birinde 36.dakikada sağdan gelen topa Mustafa Altuntaş bomboş vaziyette kafayı vurdu. Kaleci hamle dahi yapamadan top kalecinin sağından ağlarla buluştu: 0-1. Herkes, ilk üç maçta 17 gol atan Termespor’dan gol beklerken, Tekkeköyspor’dan gelen bu gol tribünleri adeta şoke etti.

45+1’de hakem, aşırı itirazlarda bulunan Termespor yöneticisi Kenan Karpuzoğlu’na kırmızı kart gösterdi ve tribüne gönderdi. Başka bir sebep var mıydı, biz görmedik.

İlk yarı, misafir takımın 1-0 üstünlüğü ile kapandı.

50.dakikada Caner Balcı kafayı vurdu. Sol köşeye gitmekte olan topu, kaleci uzanarak kornere çelmeyi başardı. 68.dakikada Hasan Samet Yıldıran çıktı, İsmail Gökçe girdi. 75.dakikada Hasan Erdoğan, gole giden Kadir Çağlar’ı düşürünce hakem kırmızı kartla Hasan’ı oyun dışı bıraktı.

Dakikalar ilerliyor, beklenen gol bir türlü gelmiyordu. Önceki maçlarda rakiplerine 4’er, 6’şar gol atan takım herhalde bu takım değildi. Seyircilerden Ali Alper;

“Burada Termespor’un bir maçını seyrettim; 6-0 kazandılar. Ancak attıkları goller, oynanan oyunun karşılığı gibi görünmüyordu. Planlı bir takım oyunu yoktu. İki dış saha maçını da farklı kazandılar. Ancak Tekkeköyspor karşısında beraberliği zor kurtardılar. O zaman, önceki rakipler herhalde zayıf takımlardı diye düşünmeden edemiyorum” dedi.

Beklenen gol 86.dakikada geldi. Yasin Koçyiğit’in uzak mesafeden vuruşunda, kaleci dahil kimse müdahale edemeden top kaleye girdi: 1-1.

Termespor’un galibiyet için ikinci gol arayışları sonuç vermedi ve maç 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Termespor ilk golü yemiş ve ilk puanını kaybetmiş oldu. Ancak yine de 10 puanla liderliğini sürdürdü. İkinci sıradaki Yolspor’un 7 puanı bulunuyor. Termespor, 19 Kasım 2023 Pazar günü Bafra’da 1930 Bafraspor’la karşılaşacak.