Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Termespor’dan Başkana doğum günü hediyesi: 4-0

Termespor’dan Başkana doğum günü hediyesi: 4-0

Termespor, Samsun Süper Amatör Küme A Grubu 12. Hafta maçında evinde ağırladığı Samsun Telekomspor’u net bir skorla 4-0 mağlup etti.

Termespor, Samsun Süper Amatör Küme A Grubu 12. Hafta maçında evinde ağırladığı Samsun Telekomspor’u net bir skorla 4-0 mağlup etti.

Yalçın DUYAK, Melih SAYIN ve Oktay Hüseyin KARATEPE hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor şu kadro ile çıktı:

Termespor: 1.Talat Tuna Dalyan, 2.Sefa Altın, 3.M. Batuhan Kuyumcu, 4.Oğuzhan Çavuş, 5.Kenan Kara, 6.Taha Yaren Avcı, 7.Kadir Çağlar(Kap), 8.Ömer Keskin, 9.Talha Hançer, 10.Abdulkadir Yalçınkaya, 11. Zafer Kargoğlu. Teknik Sorumlu: Civan Aydoğan

Telekomspor, ligde bulunduğu sıraya inat, maça gayretli başladı. Maçı, Telekomspor yöneticileri ile yan yana takip ediyordum. “Bu takımın son sırada olması beni şaşırttı” dedim. “Sen geçen haftayı görecektin. Biz genelde şanssızlıklarla ya da son dakika golleri ile yenildik. Bir de ligde düşme olmadığından transfer yapmadık” dediler.

Birinci kaleci M. Ali Eşkili’nin sakat olduğu için oynayamadığı maçta Termespor’un iki yeni transferi; Taha Yaren Avcı ve Abdulkadir Yalçınkaya ilk onbirdeydi.

8. dakikada Oğuzhan Çavuş hakeme itirazdan Sarı kart gördü.

13.dakikada Talha’nın şutunda top Telekom sağ kale direğinden kale çizgisine paralel gitti ve taca çıktı. 24.dakikada Kadir Çağlar, yakaladığı topu düzgün bir vuruşla Telekom ağlarına göndererek Termespor’u 1-0 öne geçirdi. 38.dakikada Ömer Keskin, ilk goldekine benzer güzellikte bir gol attı ve durumu 2-0’a getirdi.

40.dakikada Talha Hançer, kendisi toptan uzak bir bölgede olmasına rağmen yoktan yere kırmızı kart gördü. Seyirciler Talha’nın, bir önceki pozisyonda faul çalmadı diye hakeme küfür ettiğini söylediler. Termespor ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

İkinci yarının tamamında 10 kişi oynayan Termespor, ataklarını sürdürdü ve 70.dakikada penaltı kazandı. Penaltıyı gole çeviren Zafer Kargoğlu durumu 3-0 yaptı. Zafer golden sonra yerini E. Rafet Çavuşoğlu’na bıraktı.

Maçın bu sonuçla bitmesi beklenirken bir Termespor atağında hakem tekrar penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kenan Kara topu ağlara göndererek durumu 4-0 yaptı. Maç ta bu sonuçla bitti. Termespor puanını 23’e yükseltti ve 2’inci sıradaki yerini korudu. Sahasında 19 Mayıs Belediyespor’u 3-0 yenen Alaçamspor, maç fazlası ve 31 puanla lider durumda. Üçüncü sıradaki 19 Mayıs Belediyespor ve dördüncü sıradaki Havza Belediyespor’un 16’şar puanı bulunuyor. Böylece Alaçamspor’dan sonra Termespor da play-off’a kalmayı garantilemiş oldu.

Bu arada maçtan sonra Termesporlu futbolcular ve yöneticiler, bir sürpriz yaparak Başkan Ercan Kaya’nın doğum gününü kutladılar. Bu galibiyet aynı zamanda teknik heyet ve futbolcuların Başkana bir doğum günü hediyesi oldu. Başkan pastayı keserken futbolcular, “İyi ki varsın Ercan Başkan” diye tezahürat yaptılar. Başkan Ercan Kaya da, ayın futbolcusu seçilen Kaptan Kadir Çağlar’ı bir çeyrek altınla ödüllendirdi.

Termespor, 12.02.2023 Pazar günü saat 13.30’da lider Alaçamspor ile Alaçam’da oynayacak.