Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TERMESPOR’UN ACI KAYBI

TERMESPOR’UN ACI KAYBI

Termespor Kulübü eski başkanlarından Hüseyin Kambur vefat etti.

 Farklı tarihlerde üç dönem Termespor Kulübü başkanlığı yapan Hüseyin Kambur, 01.09.2022 Perşembe günü vefat etti.
1961 doğumlu olan Hüseyin Kambur, aynı zamanda Termespor'da futbol da oynamıştır. Kendi ifadesiyle 15 yaşında Termespor Genç Takımında futbol oynamaya başlamış ve bir yıl sonra Samsunspor Genç Takımına  transfer olmuştur. İki sene de Samsunspor Genç Takımında oynadıktan sonra Almanya'ya gitmiştir. 
Hüseyin Kambur santrafor mevkisinde oynuyordu. Takım arkadaşlarından Malatya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yaşar Kaya onun için “Hüseyin Kambur iyi bir forvetti. Bizim dönemden ileriye gidebilecek iki futbolcudan biriydi” demiştir.
Yurda döndükten sonra 1997'de Termespor Kulüp Başkanlığına getirildi ve 2 yıl başkanlık yaptı. Bu sırada Termespor 3. Ligde oynuyordu. 
İkinci olarak Ocak 2013'de başkanlığa seçildi ve istifa ettiği 10.01.2018 tarihine kadar başkanlık yaptı. Bu dönemde Termespor iki sezon BAL Liginde (Bölgesel Amatör Lig) oynamıştır. 
21.06.2018 tarihindeki kongreye tek aday olarak girdi ve altı ay aradan sonra üçüncü defa Termespor Başkanlığına getirildi. Eylül 2019'da başkanlıktan istifa etti.
Bir süre önce amansız hastalığa yakalanan Hüseyin Kambur 01.09.2022 tarihinde vefat etti. 2 Eylül Cuma günü Çamlıca Köyü Camisinde kılınan cenaze namazından sonra Çamlıca Köyü aile kabristanlığına defnedildi.
Hüseyin Kambur 2 erkek ve 2 kız çocuğu babasıydı.