Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Terme Tarihi Kentler Birliği Üyesi Oldu

Terme Tarihi Kentler Birliği Üyesi Oldu

Terme Belediyesi Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliğinin yeni üyesi oldu. Üyelikle ilgili açıklamada bulunan Başkan Kul Terme Belediyesinin kentsel birikimlerini Tarihi Kentler Birliğinin bilgi ve birikimi ile birleştirer

Terme Tarihi Kentler Birliği Üyesi Oldu
Terme Belediyesi Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliğinin yeni üyesi oldu. Üyelikle ilgili açıklamada bulunan Başkan Kul Terme Belediyesinin kentsel birikimlerini Tarihi Kentler Birliğinin bilgi ve birikimi ile birleştirerek doğal güzellikleri daha ileri yıllara taşıma azim ve gayretindeyiz.” Dedi.
27'si Büyükşehir olmak üzere 400 dolayında üyesi bulunan ve ülke genelinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Tarihi Kentler Birliğinin yeni üyesi Terme Belediyesi oldu. Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 2015 yılı olağan toplantısını gerçekleştirmek için Malatya'da toplanan Birlik Meclisince Terme Belediyesinin üyelik başvuru kabul edildi.
‘Tarihi Kentler Birliği Malatya Buluşması' programının açılışı, Ramada Altın Kayısı otelinde yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemekli açılış programına; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Özsoy, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Çekül Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökan, İlçe Belediye Başkanları, meclis üyeleri ile 250 dolayında Tarihi Kentler Birliği üyesi katıldı.
ONURLA TAŞIYACAĞIMIZ ÜNVANA KAVUŞTUK
Yerel yönetim politikalarında, tarihi, doğal çevre korumasına önem ve ağırlık veren belediye olduklarını, bu konuda kent kültürünü, sivil toplum katılımını ve toplumsal duyarlılığı geliştirme çabası içinde olduklarını ifade eden Başkan Kul Terme; tarihi Milattan Önce 1000 yıllarına kadar uzanan ilçede efsanevi kadın savaşçılar Amozonların yaşadığı bir çok tarihçi ve coğrafyacı tarafından ileri sürülen önemli olayların cereyan ettiği tarihsel kentlerimizdendir. İlçemizde ayrıca doğal sit alanları da bulunmaktadır. Çalışmalarımız ve ilçemizdeki tarihi ve kültürel mirasa bakış açımız incelendi, sonrasında üyeliğimiz kabul edildi. Tarihi zenginliğimizi ve kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarabilmek adına Terme Belediyesi olarak örnek çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıcalıklı bir yapısı olan Tarihi Kentler Birliği'ne kabul edilmekle, onurla taşıyacağımız bir ünvana daha kavuşmuş olduk.” Dedi.