Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME´YE NARKOTİK NEŞTER

TERME´YE NARKOTİK NEŞTER

Terme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi göz altına alındı. Operasyonlar kararlılıkla devam ediyor.

TERME´YE NARKOTİK NEŞTER
Edinilen bilgiye göre, Terme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Samsun İl Jandarma Komutanlığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Samsun İl Emniyet ile Şube Müdürlüğü, 24 Kasım 2017 tarihinde başlatılan 2017/2447 numaralı soruşturma kapsamında yaptığı başarılı operasyonla Terme´de, terör örgütlerinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan uyuşturucu ve zehir tacirlerinin tepesine çöktü.
Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, Terme´de 26 şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu´nun 188. maddesinde düzenlenen ?Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti? ile Türk Ceza Kanunu 220. maddesinde düzenlenen ?Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yönetme Üye Olma? suçları işlediklerinden bahisle gözaltı, yakalama ve arama kararları verildi.
Daha önceden aynı suçlardan yakın tarihlerde tutuklanmış 7 şüpheli haricinde, 19 şüpheli 1 Mart 2018 Perşembe günü Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terme İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinin düzenlediği operasyonla gözaltına alınmışlardı.
Göz altına alınan kişilerden suçlu olanlar tutuklanırken soruşturma devam ediyor.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR
Yetkililer, aynı dosya kapsamında Terme ve çevre ilçelerden toplam 84 şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu´nun 191. maddesinde düzenlenen ?Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak? suçunu işledikleri iddiasıyla soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

KANAYAN YARAMIZ
Son yıllarda özellikle de gençler arasında artış gösteren uyuşturucu kullanımı ve satışı toplumun kanayan yarası haline geldi. Konunun farkında olan yetkililer, düzenledikleri operasyonlarla uyuşturucu kullanımı ve satışlarının önüne geçmekte kararlılıkla operasyonlara devam ediyor.
Her gün bir, belki de daha fazla genç, gerek arkadaş baskısı, gerek aile problemleri ya da sadece bir özenti uğruna uyuşturucu bataklığının pençesine düşüyor.
Kullanım yaşının ilkokula kadar indiğini belirten yetkililer bu illetin adeta bir hastalık gibi yayıldığını belirtiyor.
Çoğu gencin ?Bir kereden bir şey olmaz? diyerek hayatlarını kararttıklarına dikkat çeken yetkililer, ?Bu sadece gençlerin sorunu değil, anne babaların da sorunu. Biz maalesef her gün, çocuğumuza yardım edin, paralarımızı bitirdi, evimizde huzur kalmadı, sağlığı bozuldu, mantıklı düşünemiyor, hem bize hem de kendine zarar veriyor gibi feryatları yükselen, ağlayan çok sayıda anne babalar görüyoruz. Onların feryatlarını duyunca daha fazla şey yapmak istiyoruz. Gençlerimiz kesinlikle bir kereden bir şey olmaz diyerek böyle maddeler kullanmasınlar. Bir kereden çok şey oluyor! maalesef. Bütün okul, üniversite, meslek hayalleriniz, yuva kurma hayalleriniz suya düşebiliyor. Bunun yanında kullanan arkadaşlar da kesinlikle ben bundan kurtulamam, bırakamam diye düşünmesin?diyor.