Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

TERME´YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

TERME´YE ŞEHİT  ATEŞİ DÜŞTÜ

Ağrı´nın Doğubeyazıt ilçesi Tendürek Dağı yakınların- da güvenlik güçlerinin terör örgütlerine yönelik yürüttüğü operasyonda, PKK ile çatışma çıktı. Çatışmada, Terme´li Jan- darma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir şehit oldu.

Operasyonda şehit olan Mustafa Özdemir´in acı haberi, Sakarlı Mahallesi´nde ikamet eden baba Hicabi ve anne Ayşe Özdemir ile kardeşlerine Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Belediye Başkanı Şenol Kul ve Çarşamba Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal ve diğer yetkililer tarafından verildi.
Acı haberi alan şehidin ailesi yasa boğulurken haber üzerine rahatsızlanan anne Özdemir´e sağlık ekipleri müdahale etti.
Yakınları ile komşuları Özdemir ailesini yanlız bırakmazken, şehitin baba ocağına Türk bayrakları asıldı.
Şehidin eşi Ebru Özdemir ile çocukları Murat (7) ve 2 yaşındaki Kaan Özdemir´in de Ağrı´da olduğu belirtildi.
EN SON 9 AY ÖNCE YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜK
Gözyaşlarını tutamayan şehidin babası Hicabi Özdemir, "Oğlumun şehit olduğu haberini komutanlar verdi. Allah mekanını cennet eylesin. 2´si erkek, 1´i kız üç çocuğum vardı. Mustafa ile en son 9 ay önce yüz yüze görüşmüştük. Telefonla sürekli görüşüyorduk. Operasyonda olduğunu biliyorduk. Gönüllü olarak oraya gitti. Allah´ın takdiri böyleymiş. 11 yıllık askerdi. 1 yıldır da Ağrı´daydı. Vatan sağ olsun" dedi.
Şehit Özdemir, 27 Mayıs Cumartesi ikindi namazının ardından Sakarlı Mahallesi´nde son yolcuğuna uğurlandı. Şehit için düzenlenen törene binlerce kişi katıldı.