Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERME´YE YENİ YAŞAM ALANI!

TERME´YE YENİ YAŞAM ALANI!

m alanı kazandıracaklarını müjdeleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?5 yıl öce halkımıza Terme´nin 50 yılını planlayacağımızın sözünü vermiştim. Hamdolsun yerine getirdik? dedi.

Terme Belediyesi, bünyesine kattığı yeni imar sahalarında kentin dokusuna uygun yaşam alanları oluşturmak için kolları sıvadı. Belediye tarafından imar planı ve imar uygulamaları sonucu elde edilen yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda projelendirme çalışmaları başladı.

OTURMA VE OYUN ALANLARI, KÜTÜPHANE...
Belediye Başkanı Şenol Kul, Başkan Yardımcısı Kamuran Toker ve Muhtar Ali Acartürk ile birlikte Fenk Mahallesi sınırları içerisinde, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi civarında yer alan alanda incelemelerde bulundu. Burada yaptığı açıklamada, şehirle ilgili geleceğe dönük planlamalardan söz eden Başkan Şenol Kul, "Yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda hayata geçireceğimiz çalışma için proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. İçerisinde hemşerilerimizin hoş vakitler geçirebileceği, çocuklar için bakım alanının yer aldığı kafeterya, oturma alanları, çocuk oyun grupları, sosyal tesisleri ile güzel bir projeyi ilçemize hediye edeceğiz. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta ifade ettiği gibi projemizin içerisinde kütüphane de yer alacak. Şimdiden hayırlı olsun? dedi.

TERMELİLER İÇİN YENİ BULUŞMA NOKTASI
Proje tamamlandığında bölgenin ilçe sakinleri için yeni bir buluşma noktası olacağını vurgulayan Şenol Kul, "İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın ortak vakit geçirebilecekleri alanlara ihtiyacı yadsınamaz bir gerçek. Biz de bu noktada yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımıza kentin dokusuna uygun ortak yaşam alanları oluşturmak için harekete geçerek, belediyemize kazandırdığımız yeni imar alanlarında dönüşümlere başladık" diye konuştu.

HALK İÇİN YENİ ARSALAR ÜRETİLDİ
Göreve geldiğinde ilçede karşılaştığı en büyük zorluğun belediyeye ait imarlı arsa miktarının kısıtlı ve yetersizliği olduğunu belirten Şenol Kul, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Bu durum pek çok açıdan elimizi kolumuzu bağlıyordu. Kent yaşamına uygun vatandaşlarımızın birlikte vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturabilmemiz için öncelikli olarak bir arsaya ihtiyaç duyuyoruz ve maalesef belediyemizde bu nitelikte arsalarımız yoktu. Bu konuda şehir plancısı arkadaşlarımızla birlikte yoğun mesailer harcadık ve sonunda uygun arsaları belediye bünyesine katmayı başardık.

KENTİN DOKUSUNA UYGUN VE ESTETİK...
İlçemizde vatandaşlarımızın birlikte vakit geçirebileceği ortak yaşam alanlarına ihtiyaç çok fazla. Belediyemiz bünyesine kazandırdığımız yeni 25 dönümlük belediye imar alanında ortak yaşam alanı yaratma konusunda çalışmalarımıza başladık. Burada yapacağımız dönüşümle birlikte kentin dokusuna uygun, estetik, insanların birlikte keyifle vakit geçirebilecekleri ortak yaşamlarını ilçemize kazandıracağız. Biz ilçemizde bir dönüşüm başlattık. Bu dönüşümle birlikte yaşanabilir bir terme için mücadelemize bütün gücümüzle devam edeceğiz."