Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME’YE ANLAMLI ANIT

TERME’YE ANLAMLI ANIT

15 Temmuz gecesi Termelilere vatan uğruna canlarını feda eden ölümsüz kahramanlar için anıt yapma sözü veren Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ptokol üyeleriyle birlikte sözünü verdiği anıtın açılışını gerçekleştirdi.

 15 Temmuz gecesi Termelilere vatan uğruna canlarını feda eden ölümsüz kahramanlar için anıt yapma sözü veren Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ptokol üyeleriyle birlikte sözünü verdiği anıtın açılışını gerçekleştirdi.
Yeni Mahalle Saray Caddesi Hapanaltı mevkinde 22 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve akabinde okunan Kur'an tilavetiyle başladı.
Törene, Kaymakam Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Dede, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, gaziler ve gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril yaptı. 
Dünyada hiçbir toprak parçasısın cennet vatan topraklarımız kadar vatan olmayı hak etmediğini söyleyen Ahmet Diril “Cennet vatan topraklarımızın her karışı aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mübarek kanları ile hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Bu itibarla aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıdır.
Dolayısıyla her makamda hakkı, her sermayede alın teri ve her çorbada tuzu bulunan aziz şehitlerimize yüce Türk Milletinin yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan vefa duygusuyla sadakat göstermeliyiz. Vurulunca değil unutulunca ölen nurlanmış şehitlerimizin unutulmadığının nişanesi olarak, bugün şehitler abidemizin açılışını gururla yapıyoruz.”dedi.

BAŞKAN KILIÇ’TAN YENİ SÖZ
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu gün bu şehrin, bu ülkenin, bu ilçelerin maddi sahiplerinin yanında manevi sahipleri de vardır. “Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Bilâkis onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.” bu gün bu vatan için, bayrak için, millet için vatan toprağına düşmüş, kanını akıtmış şehitlerimiz ve rahmeti rahmana kavuşmuş gazilerimizin aziz hatıralarına saygı göstermek ve bunu da gelecek nesillere aktarma düşüncesiyle ilçemizde bir eksikliği gidermek adına bu anıtı yapmaya karar verdik. Yeri konusunda da Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ile Terme'de lokasyonu güzel, insanların rahat görebileceği bu alanda yapılmasına karar kıldık. Bu eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşarken inşallah bundan sonraki adımımızda yine Terme'de eksikliği olan şehitler mezarlığını yapmak olacak.”dedi.
Bizlerin hakla batılın sürekli mücadele ettiği, yedi düvelin bizimle uğraştığı bir coğrafyada olduğumuza dikkat çeken Başkan Kılıç “Bu dünyada hak ve batıl devam ettiği sürece bizim yedi düvelle olan mücadelemiz hiç bitmeyecektir. Sayın cumhurbaşkanımız 15 Temmuz darbe gecesinde “PKK'sı YPG'si hepiniz, topunuz gelin” dedi. İşte o cesareti sayın cumhurbaşkanımız bu gün burada şehit olan bu kardeşlerimizin, buradaki şehit ve gazi yakınlarımızın cesaretinden aldı. Çünkü bu ülke, vatan, millet, bayrak sevdası olduğunda ülke için kanlarını dökmekten hiç bir zaman çekinmeyen vatan evlatlarıyla dolu. İnşallah ilçemize çok kısa sürede, bir şehitler mezarlığı, bu anıtın daha güzelinin o noktada yer alması ve Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril'in bizden talep ettiği, eli öpülesi gazilerimizin onların yakınlarının ve şehit yakınlarının oturabileceği bir mekanı yapmanın da sözünü yine bu gün buradan sizlere veriyorum.”dedi.
Terme Kaymakamı Metin Maytalman da konuşmasında “İstiklalimiz, istikbalimiz, bekamız için canlarını, kanlarını ortaya koyan fedakarlıkların en yücesini gösteren şehitlerimiz ve gazilerimiz herkesten çok hatırlanmayı hak ediyor. Bu anlamda şehitlerimizin hatırlanması gelecek nesillere onların hatıralarının hatırlatılması bakımından böylesine anlamlı bir anıtın ilçemize kazandırılması çok önemli. Ben bu vesileyle başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyor onlara teşekkür ediyorum.”dedi.