Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERSANE 2026´YA KADAR KOMADA

TERSANE 2026´YA KADAR KOMADA

Gazetemizde Terme ile ilgili birçok konuyu gündeme taşımaya devam ederken, yaptığımız haberlere vatandaşların da desteği devam ediyor.

Son haftalarda yaptığımız birçok haber yetkilileri harekete geçirirken, kamuoyunda da gündem yaratmaya devam ediyor. Bu haberler arasına son olarak Terme Tershanesiyle ilgili yaptığımız haber de eklendi.
HABERE DUYARSIZ KALMADI
Haftalar önce yaptığımız ?Terme Tersanesi Çürümeye Terkedildi!? haberi, Ahmet Duru adlı bir vatandaşın dikkatini çekti.
Haberde yer verdiğimiz ?İki kez mali krize giren devletin o günkü şartlarda desteklediği fakat son krizde Yunan armatöründen yaptığı gemi anlaşmasını yerine getiremeyen Terme Tershanesi, büyük bir krize girdi. Son dönemde 350 çalışandan 145´i çalışırken onların da işine son verilmesiyle fabrika sahipleri şehirden gidince tersane de çürümeye terk edildi.? Detaylar, Ahmet Duru´yu harekete geçirdi ve bu şahıs konuyla ilgili BİMER´e (Başkanlık İletişim Merkezi) şikayette bulunarak bilgi istedi.
BEDELSİZ OLARAK DEVREDİLDİ
Ahmet Duru´nun BİMER´e yaptığı şikayetin yanıtı gecikmedi. Duru´ya gelen ve bizimle paylaştığı bu bilgiyi biz de eksiksiz olarak sizlerle paylaşıyoruz.
İşte BİMER´den gelen yanıt: ?İlgili tarih sayılı dilekçeniz incelenmiş olup Müdürlüğümüzü ilgilendiren konuya ilişkin yapılan araştırmalarda Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Terme Tersanesi AŞ.´ye Yalı Mahallesi 291 ada 3 parsel üzerinde bulunan bu taşınmazı 29/01/2004 tarih ve 5084 sayılı Kanun maddesine göre Maliye Bakanlığınca (Terme Malmüdürlüğü) bedelsiz olarak devredilmiştir. Taşınmazı devir alan gerçek ve tüzel kişiler söz konusu kanun ve kanunun uygulaması ile ilgili çıkarılmış yönetmelik ve taahhütnamede belirtilen devir amaç ve koşullarına uymak zorundadır. Bu şerh kaldırılmadığı sürece taşınmaz hiçbir şekilde başkalarına devredilemez, ipotek edilemez, iflas ve korkordato ile diğer ayni ve şahsi haklarda konu edilemez. Bu zorluklara uymadığının tespit edilmesinden sonra ilgili idarece talep edilmesi halinde harhangi bir yargı kararı aranmaksızın taşınmaz üzerindeki muhtesatı ile birlikte yeniden devreden idare adına tescil edilir. Ayrıca yine Terme tersanesinin karşısına düşen Balıkçı Barınağının 22/12/2016 tarihinden 21/12/2026 yılına kadar Kiralama işlemi yapılmıştır. Bilgilerinize sunulur.?