Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERSiNE GÖÇÜ BAŞLATACAĞIZ

TERSiNE GÖÇÜ BAŞLATACAĞIZ

Millet İttifakı CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı Altan Karabulut, İlkadım, Üçköprü, Ali Fuad Başgil ve Umut Mahallerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ederken, ?Çarşamba´yı göç veren değil göç alan ilçe yapacağız? dedi.

Gezdiği mahallelerde insanların ekmek parası için şehir dışına ya da yurt dışına inşaatlara çalışmaya gittiğini bildiğini dile getiren Millet İttifakı CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı Altan Karabulut, ?Ne yazık ki ilçemizde üretim olmadığı ya da iş imkanı olmadığı için vatandaşlarımız şehir dışına ya da yurt dışına inşaatlara çalışmaya gidiyor. İnsanlar ailelerini geçindirmek için gurbete gitmek zorunda kalıyor. Bunun nedeni de üretimin ya da iş imkanı olmamasından kaynaklanıyor. Biz tüm bu sorunları biliyoruz ve bunun için projelerimizi hazırladık.
Biz belediye başkanı olduğumuzda Çarşamba´da göçü durduracağız ve tersine göçü başlatacağız. Bunu sağlayabilmemiz için üreticiyi desteklememiz iş sahalarının açılmasında teşvik edici olmamız gerekiyor. Dün ziyaret ettiğim bir tekstil fabrikasında firma sahibi, ?Bize yer gösterilse 500 kişinin çalışabileceği şekilde firmamızı büyütecektik, ancak bize yer gösterilmedi´ dedi. İşte biz belediye başkanı olduğumuzda yatırımcıya kolaylık sağlayacağız ve yardımcı olacağız. Bu da insanlarımızın istihdamı olarak bizlere geri dönecek. Bu nedenle tüm Çarşambalıların desteklerini istiyoruz? diye konuştu.