Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TFK GENÇLERİ HAZIRLIK MAÇINI CİDDİYE ALDI: 4-0

TFK GENÇLERİ HAZIRLIK MAÇINI CİDDİYE ALDI: 4-0

Terme Futbol Kulübü U16 Takımı, 19.08.2023 Cumartesi günü Terme Stadında Çarşambaspor U16 Takımı ile oynadığı hazırlık maçını 4-0 kazandı.

 Hazırlık maçı olması sebebiyle Samsun’dan hakem istenmedi. TFK Antrenörü Nuh Cumhur Uzun’un yönettiği maça TFK şu kadro ile çıktı:
1.Enes Köse, 
2.Mert Alaattin Çamurlu,  
3.Doğukan, 
4.Abdussamet Uslurak, 
5.Kağan Akdal, 
6.Umut Alemdar, 
7.Kağan Uylasi, 
8.Kağan Çeviker, 
9.Uğurcan Çandur, 
10.Bahadır Babür, 
11.Zihni Köse.
Oyuncular daha maça ısınmadan, 6.dakikada Çarşambalı defans oyuncusunun TFK oyuncusunu ceza sahası içinde iterek düşürmesi sonucu TFK penaltı kazandı. Atışı kullanan Zihni Köse takımını 1-0 öne geçirdi. 25. Dakikada, havanın çok sıcak olmasını da dikkate alarak su molası verdi. Bu sırada sakatlanmış olan Uğurcan Çandur’un yerine Muhammet Emin Yıldız girdi.
İlk yarının sonlarına doğru gelişen bir atakta kale içinde topu önünde bulan Umut Alemdar rahat bir vuruşla topu filelere yuvarladı: 2-0. Hakem ilk yarının sonuna 2 dakika eklediğini işaret etti.
İkinci yarıda da iki gol bulan TFK, maçtan 4-0 galip ayrıldı.
12 takımın mücadele edeceği U16 Elit Ligi Ağustos ayı sonunda başlayacak. Maçlar sonunda ilk iki sırayı alacak takımlar doğrudan Türkiye Şampiyonasına katılacak. 3, 4, 5 ve 6’ıncı sırayı alan takımlar kendi arasında play-off oynayacak ve bir takım daha Türkiye Şampiyonasına katılacak.
TFK Antrenörü N. Cumhur Uzun, “Bu takım geçen sene U15 olarak Tokat’ta yapılan Türkiye Şampiyonasına gitti. Daha önce de U14 olarak Samsun BŞ Belediyespor ile final oynamış ancak pandemi sebebiyle Türkiye Şampiyonası iptal edilmişti. Bu sene hedefimiz ilk 2 sırada yer alarak doğrudan Türkiye Şampiyonasına katılmaktır. Oyuncularıma güveniyorum” dedi.