Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TFK U-14 TAKIMI LİGE İYİ BAŞLADI: 3-1

TFK U-14 TAKIMI LİGE İYİ BAŞLADI: 3-1

Samsun Amatör Küme U-14 ve U-16 Ligleri hafta içi yapılan maçlarla başladı.

 Terme Futbol Kulübü U-14 Takımı 30.08.2023 Çarşamba günü sahasında ağırladığı Atakum Belediyespor U-14 Takımını üstün bir oyundan sonra 3-1 yenmeyi başardı.
Küçüklerin maçına yan hakem verilmiyor ve tek hakem görevlendiriliyor.
Saat 17.00’de başlayan ve hakem Serkan Keçeci’nin yönettiği maça TFK şu kadro ile çıktı:
1.Emrullah Uzun, 2.Ali Berat Kiraz, 3.Kerem Cemal Aydınlı, 4.Ömer Faruk Şana, 5.Doruk Karadeniz, 6.Şenol Semizoğlu, 7.M. Salih Yalçınkaya, 8.Kerem Agâh Uzun, 9.Berkay Utku Kaya (Kap), 10.Muhammet Barış Alemdar, 11.Çağlar Keskin.
Hayli sayıda bayan seyirci de tribündeki yerlerini almışlardı. Sahadaki oyuncunun sadece annesi değil, teyzesi ve diğer yakınları da maça gelmişti. Bunu sevindirici bir durum olarak değerlendirdik. “Keşke büyüklerin maçına da bu kadar hanım seyirci gelse de küfürsüz ve rahat bir maç seyretsek” dedik.
Daha ilk dakika dolmadan gelişen bir TFK atağında rakip oyuncu, TFK oyuncusunu ceza sahası içinde çelme takarak düşürdü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan B. Utku Kaya, kaleciyi ters köşeye yatırarak takımını 1-0 öne geçirdi.
Maç bir süre karşılıklı ataklarla devam etti. 28. dakikaya gelindiğinde Atakum Belediyesi ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Utku, rahat bir vuruşla filelere gönderdi. Bu, hem TFK’nün, hem de Utku’nun ikinci golü oluyordu: 2-0. İlk yarı bu sonuçla kapandı.
TFK, ikinci yarıya da iyi başladı. Salih Yalçınkaya, 40’ıncı dakikada attığı golle takımını 3-0 öne geçirdi. Maçın bu sonuçla bitmesi beklenirken ikinci yarıda oyuna giren Serkan Poyraz, Atakum Belediyespor’un şeref sayısını kaydetti. Maç da 3-1 TFK’nün galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuç, TFK U-14 takımının lige hazır olduğunu gösterirken, sonraki maçlar için de bir moral oldu.
TFK U14 takımı ikinci maçını 02 Eylül Cumartesi günü saat 17.30’da Samsun Millet Bahçesi sahasında Irmak Sanayispor ile yapacaktır. TFK’ne başarılar diliyoruz.
Haber: Seyfi GÜNAÇTI