Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

TFK'DE YÜZLER GÜLÜYOR

TFK

Samsun Amatör Küme U14 ve U16 Elit Liginde mücadele eden Terme Futbol Kulübü takımlarının son hafta aldığı başarılı sonuçlar bozulan moralleri yerine getirdi.

 Samsun Amatör Küme U14 ve U16 Elit Liginde mücadele eden Terme Futbol Kulübü takımlarının son hafta aldığı başarılı sonuçlar bozulan moralleri yerine getirdi.
Son üç haftada, hem de kendi sahasında iki yenilgi alan TFK U16 Takımı hem puan cetvelinde gerilemiş hem de moraller bozulmuştu. Hafta sonu yapılan maçlarda her iki ekip de rakiplerini mağlup ettiler. U14 Takımı 30.09.2023 Cumartesi günü Samsun'da karşılaştığı Samsun BŞ Belediyespor'u; Çağlar Keskin, Kerem Agâh Uzun, Salih Yalçınkaya ve Barış Alemdar'ın golleri ile 4-1 yenmeyi başardı. Terme Futbol Kulübü U14 Takımı, aldığı tek beraberlik sonucu, 24 puanlı Kadıköyspor'un hemen ardından 22 puanla ikinci sırada bulunuyor.
TFK U16 Takımı da 01.10.2023 Pazar günü Terme'de, kendisi gibi 13 puanlı Yabancılar Pazarıspor ile karşılaştı. Saat 16.00'da başlayan maçı Ömür Bozkurt, Hakan Koç ve Soner Büyük hakem üçlüsü yönetti. TFK maça şu kadro ile çıktı:
1.Enes Köse, 2.Uğurcan Çandur, 3.Doğukan Boz, 4.Abdussamet Uslurak, 5.A. Kağan Akdal, 6.Alaattin Çamurlu, 7.Zihni Köse, 9.Umut Efe Alemdar, 10. Bahadır Babür (Kap), 11.M.E. Ali Yıldız, 17. M. Kağan Çeviker.
İlk tehlikeli atak Yab-Pa Spor'dan geldi. 7.dakikada rakip oyuncunun yakın mesafeden vurduğu top kaleci Enes'e çarptı. Oyuncu biraz daha dikkatli olsaydı gol olması işten bile değildi. Ancak golü atmak TFK'ne nasip oldu. 13. Dakikada sağdan gelen ortaya kafayı vuran M. Kağan Çeviker, topu kalecinin solundan ve alt köşeden filelere gönderdi: 1-0. İlk yarı bu sonuçla kapandı.
46.dakikada golü atan Kağan Çeviker çıktı, yerine Kağan Berk Uylası girdi. 51.dakikada gelişen TFK atağında Zihni Köse topu filelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. Maçta başka gol olmadı ve maç Terme Futbol Kulübü U16 Takımının 2-0 galibiyetiyle sona erdi.
Seyircilerden biri, “Hafta içinde TFK yönetiminde değişiklik oldu. Yönetim futbolcularla toplantı yapmış. Kısacası yönetimin takıma el koyduğu anlaşılıyor” dedi.
Tribünde çok sayıda Yab-Paspor taraftarının bulunması da rakibin maça ne kadar ilgi gösterdiğini ortaya koyuyordu. Bu arada büyüklerin maçlarının aksine, bu maçta çok sayıda bayan seyircinin bulunduğu görüldü. Bu da ortama olumlu yansıdı; herhangi bir küfür sözü duyulmadı.
TFK U14 Takımı 04.10.2023 Çarşamba günü Terme'de 23 Nisan SK ile karşılaşacak. 23 Nisan'ın, TFK U14'ün hemen gerisinden geliyor olması maçın önemini artırıyor.
U16 Takımı da 08.10.2023 Pazar günü saat 16.00'da Çarşamba'da Çarşambaspor ile karşılaşacak. Her iki takımımıza da başarılar diliyoruz.
Hbr: Seyfi GÜNAÇTI