Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TIBBİ SÜLÜK ÜRETİM TESİSİNE ZİYARET

TIBBİ SÜLÜK ÜRETİM TESİSİNE ZİYARET

Sivaslılar Mahallesinde bulunan Tıbbi Sülük Üretim Tesisini ziyaret eden Kaymakam Metin Maytalman ve beraberindekiler işletme sahibi Ethem Yıldırım’dan bilgi aldılar.

  Kaymakam Metin Maytalman İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir ve Su Ürünleri Mühendisi Mustafa Çelik ile beraber Sivaslılar Mahallesinde bulunan Tıbbi Sülük Üretim Tesisini ziyaret ederek işletme sahibi Ethem Yıldırım’dan bilgi aldılar.
        İşletme sahibi; "Tesisimiz İlçemiz Sivaslılar Mahallesinde 14.460 m² arazi üzerinde kuruludur. Arazi üzerinde kuluçkahane binamız bulunmaktadır. Şuan hali hazırda 4000 civarında anaç tıbbi sülük vardır. Dönem dönem işletmemize anaç takviyesi yapmaktayız. Sezona ulaştığımızda 20.000 adet ile üretimimizi sürdürmek istiyoruz. İlk yavrularımızı almaya başladık. 200 adet anaçtan 7000 civarında yavru aldık. Hala kuluçkada olan anaçlarımız vardır.     
    Kuluçkahenimizdeki sıcaklığı 23 C° de tutmaya çalışıyoruz. Tıbbi Sülükler 40 gün içerisinde kuluçkadan çıkıyorlar. İlk beslemesini şekerli su ile yapıp 50 gün sonra yavruları dışarıdaki arazide toprak havuzların bulunduğu kısma aktarıyoruz. Burada doğal ortamında kontrollü bir şekilde üretim gerçekleştiriyoruz. Genellikle Pazar boyuna ulaşan ürünlerimizi yurtdışına ihraç etmek istiyoruz. Şuan için Almanya ve Avusturya’dan taleplerimiz var.  Pazar sorunumuz yok. İhracat için yasal prosedürler bitmek üzeredir. 1-2 ay içerisinde ihracat belgemiz hazır olur. Şuan ki Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bize tahsis ettiği  yıllık kotamız 1.500.000 adettir. İleriki dönemlerde bu kotayı da arttırarak üretimimizi büyütmeyi düşünüyoruz." diyerek tesis hakkında açıklamada bulundu.