Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TİJEN KARAŞ´TAN TERMELİLERE BEDEN DİLİ EĞİTİMİ

TİJEN KARAŞ´TAN TERMELİLERE  BEDEN DİLİ EĞİTİMİ

15 Temmuz gecesi TRT´de silah zoru ile sözde ?Darbe Bildirisi? okutulan spiker Tijen Karaş, TEGİAD organizesiyle Terme´de "Etkili İletişim, Diksiyon ve Beden Dili" eğitimi verdi.

15 Temmuz gecesi TRT´de silah zoru ile sözde ?Darbe Bildirisi? okutulan spiker Tijen Karaş, Terme Halk Eğitim Konferans Salonunda "Etkili İletişim, Diksiyon ve Beden Dili" isimli programda eğitim verdi.

Terme Genç İş Adamları ve Girişimciler Derneği organizesiyle 20 Temmuz Perşembe günü gerçekleşen programa, dernek üyelerinin yanı sıra Terme Belediyesi Başkan Yardımcısı İ. Sezai Uzun, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Terme Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Refaettin Danacı, Terme İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Muzaffer Karapıçak, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu(TÜGİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun genç işadamları dernegi (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç, Karadeniz Genç İş Adamları Federasyonu (KARGİF) Başkanı Levent Özden, Karadeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (KASKEF) Başkanı Merih Kargı, Çarşamba Genç İş Adamları Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı

DARBEYE KARŞI OLDUĞUMUZU BELİRTEN İLK STK´YIZ
Programın sunuculuğunu dernek üyelerinden Mali Müşavir Tuğçe Küçükbekir yaptığı programın açılış konuşmasını TEİGAD Başkanı Mustafa Çelebi yaptı.
Çelebi konuşmasında ?TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi bugün 15 Temmuz´un unutulmaz isimlerinden TRT spikeri Tijen Karaş´la birlikteyiz. Kendisini ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. 15 Temmuz´un 1. Yılında bulunduğumuz bu günde böyle bir darbe girişimini şiddetle kınadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Darbeyi duyduğumuz andan itibaren yaşadıgımız şehirde darbeye karşı olduğumuzu belirten ilk STK´yız. Üyelerimizden hiç birinin FETÖ ile bağlantısının olmaması hatta soruşturma dahi geçirmemiş olması bu konudaki titizliğimizin göstergesidir.
15 Temmuz gecesi vatanımıza milletimize daha fazla bağlı olmamız gerektiğini bir kez daha gördük. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak işimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini vergilerimizi yatırarak daha da fazla başarılı olarak ülkemizi ayakta tutmamız gerektiğini bir kez daha anladık. Katılım sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum? dedi

BEDEN DİLİNİN ORANI %60
Açılış konuşmasının ardından Spiker Tijen Karaş beden dili ve diksiyon ile ilgili deneyim ve bilgilerini anlattı.
Seminerini vatandaşlarla karşılıklı ve uygulamalı olarak veren TRT Spikeri Tijen Karaş konuşmanın ve beden dilinin önemini verdiği ilginç duruşların yanı sıra yazılışı ve okunuşu farklı kelimeleri anlattı.
Karaş, ?İnsanları ve karşınızdaki topluluğu etkilemenin yolu, söz, ses ve beden dilinin bütünleşmesi ile gerçekleşmektedir. Beden dilinin oranı ise yüzde 60´a tekabül etmektedir" dedi.

DOĞRU NEFES TEKNİKLERİNİ ANLATTI
Spiker Karaş, yazılışı ve okunuşu farklı kelimeler ile nefes tekniklerini anlatarak, İş hayatına atılırken gerçekleştirilen mülakatlarda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında da tüyolar verdi.
Karaş, ?Doğru olan göbeğinizin oradan yani diyaframdan nefes almak, nefes aldığınız zaman göbeğiniz şişmeli göğsünüz değil? dedi.
Beden dilinin kullanımının iletişim kurmadaki önemini ve insanlar hakkında karar vermede önemli etken olduğunu vurgulayan Karaş, ?Birini gördüğümüzde ilk 30 saniye içinde beden diline bakarak karar veriyoruz. Yüzde 60 beden dili aslında karşımızdaki hakkında karar vermemizi sağlıyor. Beden dilimizi doğru kullanmalıyız. Beden dilimizi yansıtan en önemli iki organımız var gözlerimiz ve ağzımız. Göz teması kurmamız çok önemli. Karşımızdaki ile iletişim sırasında aşağı yukarı bakmıyoruz, karşımızdakinin gözlerine bakıyoruz. İkincisi ise gülümseyeceğiz. Beden dilimizle duygularımızı yansıtmalıyız. Tokalaşmada beden dilini kullanmada çok önemli? şeklinde konuştu.
TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi, Tijen Karaş´a günün anlam ve önemine dair plaket takdim ederken dernek üyeleri ve davetliler faydalı bir program olduğunu dile getirerek TEGİAD´a teşekkür ettiler.