Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TİMMDER AFRİKADA SU KUYUSU AÇMA KAMPANYASI BAŞLATTI

TİMMDER AFRİKADA SU KUYUSU  AÇMA KAMPANYASI BAŞLATTI

Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi 2015 mezunlarının öncülüğünde Terme İmam Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) adına Deniz Feneri Derneği ile ortaklaşa Afrikada bir su kuyusu açılması için kampanya başlattı.

    Afrika'da su kuyusu açılması fikrinin, 2015 Mezunları tarafından ortaya atıldığını ve kendilerinin de bu fikri önemsediklerini ifade eden Terme İmam Hatip Mezunları  Dereneği (TİMMDER) Başkanı Ali Alparslan, Afrika'da su sıkıntısı yaşayanlar için yardım kampanyası başlatılmasının kendileri için anlamlı ve sevindirici olduğunu belirterek, herkesin kampanyaya destekte bulunmasını istedi.
    TİMMDER Başkanı Ali Alparslan "Allah (cc) Yüce Kitabımız Kur’anı Kerimde; Müminler ancak kardeştirler. Hucurat Suresi 10 -& Müminler hem bütün insanlıktan hem de iman kardeşlerinden sorumludurlar; Âl-i İmrân 3/108 buyurur.
    Su hayatın olmazsa olmazı, en hayati ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir insanoğlu için. Rahmet olarak isimlendirdiğimiz suyun, yaşamın devamı için önemi tartışılmaz bir nimettir ve tüm insanlığın ortak malıdır. Diyerek; Kimilerinin azlık, kimilerinin ise çokluk ile imtihan edildiği bu dünyada, özellikle Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtalarında temiz su kaynaklarının yetersizliği dikkat çekmektedir. Peygamberimiz Hz Muhammet S.A.V de  Müslüman O'dur ki, "Dünyanın öbür ucunda bir Müslümanın ayağına diken batsa, onun acısını ta yüreğinde hisseder. Buyurmuş. Bizler de bu çerçevede Afrikadaki Müslüman kardeşlerimizin sıkıntısını,acılarını hissederek: çektikleri su sıkıntılarının çözümüne katkı sağlamak istedik.
    Yaşadığımız coğrafya itibari ile ve imkanlarımız bakımından, dünyada bu temel ihtiyaca suya  en kolay ulaşabilen şanslı milletlerden biriyiz.
    Ne yazık ki her coğrafya bizler kadar şanslı değil, bir yandan halimize şükrederken bir yandan da susuzluk problemi ile hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizi göz ardı etmek bir müslüman, bir mümin olarak bize yakışmaz. Teknolojik, imkanların bu denli geniş olduğu, insanların ayda, Mars ta su aramaya çıktığı, günümüzde bir damla suya muhtaç milyonlarca insanın olması ne kadar acı bir gerçek değil mi?
    Sıcak yuvalarımızdan hayal edebilmemiz zor olsa da, bir mümin diğer kardeşinin acısını kalbinde hissetmeli;
Düşünün ki derme çatma bir evde uyanıyorsunuz, soğuk sıcak, yaz yada kış olması fark etmiyor, başınızdaki çalı çırpı size bir yuva güvenini vermiyor. Yanıbaşınızda  bir bardak tertemiz su yok artık. Uyandığınızda işe gitmeden önce  alacağınız sıcacık duşunuz da yok. Bir kap suya ulaşmak için kilometrelerce yol yürüyeceksiniz. Yağmurda su biriken bir çukurun damla suyun umuduyla yolunuza koyulduğunuzda suyun kirliliği aklınıza dahi gelmeyecek unutacaksanız. Çünkü unutmak zorundasınız kendinizin ve çocuklarınızın temizlik ihtiyacını bu temiz olmayan sudan gidermek. Kıyafetlerinizi bu kirli yağmur suyunda yıkamak durumundasınız, siz de bu çamurlu  gölde yıkanacaksınız. İçilecek gibi olmayan o suyun yanında bir damla temiz suyun hayalini kuracaksanız. Bunları düşünürken de kirli sudan hastalanıp ölen dostlarınızın haberlerini alacaksınız.
Kur’an-ı Kerim sadece kendisi için yaşayan ve kendisini düşünen bir Müslüman birey yerine, empati kuran ve insanlığın problemleriyle ilgilenen olmayı tavsiye etmektedir.
    "Terme İmam-Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) olarak, Haydi Sende 100 Tl İle Kurumuş Topraklara Suya Haset Gönüllere Umut Ol!" sloganıyla 2015, Mezunlarımızın öncülüğünde Deniz Feneri Derneği işbirliği ile; Gönülleri bizimle atan  bağışçılarımız, mezun ve Mensuplarımız la birlikte su kuyusu açarak çözümün parçası olmayı planlıyoruz. Çünkü her insan gibi onların da temizlenip Allah’ın nimetinden rızıklanmaya hakları var. Bu topraklarda yaşayan milyonlarca mümin kardeşimiz de gönüllerince abdestlerini almalı ve temizlenmelidir. Temizlik bir müslümanın imanının yarısıdır."dedi.
    
    AMACIMIZ, AFRİKA'DA MAZLUM COĞRAFYALARDA YAŞAYAN MAĞDURLARA DESTEK OLMAK"
    Program Koordinatörü Terme AİHL 2015 Mezunu Tuğrul Koç ise "TİMMDER Başkanımız Ali Alparslan ve AİHL Müdürümüz Yakup Ar ve diğer okul müdürlerimizle istişare edip  kendileri ile  birlikte  proje hazırlayarak "Terme İmam Hatip Mezunları" adına  Afrika'da su kuyusu açmak için yardım kampanyası başlattık.
    Amacımız, Afrika'da mazlum coğrafyalarda yaşayan mağdurlara destek olmaktır. Projeye Mezun ve mensuplarımız  üzerinden giriştik lakin  halkımızın da destek olmasını bekliyoruz. Mezun ve Mensuplarımızla  birlikte halkımız da destek olursa kampanyamıza teveccüh olması durumunda birden fazlada su kuyusu açıla bilecektir." diye konuştu.
    Tuğrul Koç, Afrika'daki insanların da kendileri gibi yaşamayı hak ettiğini dile getirerek, onların susuz kalmaması için çözüme ortak olmak istediklerini, bu sayede Afrika'da su kuyusu açtırarak çözümün parçası olabileceklerini söyledi.
    "Kimsenin susuzluk ve açlıktan ölmesini istemiyoruz"diyen Koç "Afrika'daki kardeşlerimiz için bir damla su olabilirsek ne mutlu bize" ifadesini kullandı.
    TİMMDER başkanı Alparslan son olarak herkesi ''SU" kuyusu kampanyasına destek olmaya davet etti. Su kuyusu Hisse Bedelinin 100 TL olduğu belirtilirken yardımda bulunmak isteyenlerin istediği kadar hisse alabilecekleri, bağışlar için ise TR69 0001 0003 3506 7820 9750 04 hesap numarasına yardımda bulunabilecekleri ifade etti.