Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TOPLANTI AMACINA ULAŞAMADI

TOPLANTI AMACINA ULAŞAMADI

İçişleri Bakanlığından yayınlanan genelge kapsamında Samsun Valiliği tarafından düzenlenen Muhtarlar Toplantısı ve Vatandaşlarla Buluşma Toplantısı´nın üçüncüsü Terme´de yapıldı.

13 Ocak Cuma günü Belediye Kültür Merkezinde yapılan toplantı Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, YEDAŞ İşletme Şefliği, SASKİ Terme Şubesi, AKSA Doğalgaz Terme Şubesi temsilcileri, oda başkanları ve sivil toplum örgütleri katılımıyla gerçekleşti.
Açılış konuşmasında bu ay muhtarlarla üçüncü toplantının yapıldığını belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, her zaman ekipleriyle birlikte muhtarların yanında olacaklarını belirtti. İlçede yol çalışmalarından bahseden başkan Kul, ilçe hakkında yapılacak yeni projeleri de anlattı.
İlçeye yeni atanan Kaymakam Emin Alıcı, toplantının ilçeye hayırlı olmasını dileyen konuşma yaptı.
Terme´de mahallelerdeki sorunları çok iyi bildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz sorunların giderilmesi için aciliyet gereken yerleri başa alarak sırayla beton yolların yapıldığını, vatandaşın her zaman sınırsız isteklerinin olduğunu, belediye olarak imkanları dahilinde tüm istekleri yerine getirmeye çalışıp vatandaşı hak ettiği yaşama ortamını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
Samsun Valisi İbrahim Şahin, 15 Temmuz gecesi ülkemizin nelerle karşılaştığını belirterek, ?15 Temmuz akşamını şükürler olsun ki, Samsun halkı başarıyla ve kahramanca atlattı. Bir kez daha Samsun halkına teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bugünlerde Türkiye zor bir süreçten geçiyor, bunları hep birlikte aşacağız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. ?dedi.
Vali Şahin, ?Okuması gerekenlerin çok okuması, çalışması gerekenlerin çok çalışması gerekiyor ki biz mesafe alalım. Aksi takdirde başka ülkelerin sömürge aracı oluruz. Gelirler bizim cebimizden paraları alırlar ufak ufak götürürler. Bizim artık daha nitelikli daha ciddi şeyler üretmemiz gerekiyor. Bu bizim üçüncü muhtarlar toplantımız. Bu toplantının ve bundan sonra muhtarlarla yapacağımız toplantıların ilçelerimize, şehrimize, ülkemize ve insanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah yeni yılınız sağlıklı, bereketli ve huzurlu geçer. " dedi.

TOPLANTI
SÖNÜK GEÇTİ
Devlet erkanının ve daire amirlerinin hazır olduğu toplantıda mahalle muhtarlarının hazırlıksız gelmesi toplantının sönük geçmesine neden oldu.
Toplantıda söz alan Çamlıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Özmen, kış sezonunda elektrik konusunda sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek şebekenin yenilenmesini istedi.
Örencik Mahallesi Muhtarı Davut Sağlam, ekibin yetersizliğinden dolayı kar yağdığında yolların kapalı kalıp ulaşım sağlanamadığını dile getirdi.
Elmalık Mahallesi Muhtarı Mustafa Naim Durak, Elmalık´tan Gölyazı´ya giden asfalt yolun dar olmasından yakınarak mahalle sakinleri olarak sıkıntı yaşadıklarını, kazalara sebebiyet vermemesi için yolun genişletilmesi talebinde bulundu. Toplantının ardından Vali İbrahim Şahin, Terme Eski Devlet Hastanesini ziyaret yetkililerden bilgi aldı.