Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

TOPLUM DESTEKLİ POLİSTEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

TOPLUM DESTEKLİ POLİSTEN  ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

İl Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ile ilçe emniyet müdürlüğü Güvenli Gelecek İçin İlk Adım Projesi” kapsamında öğrencilere eğitim verdi.

Toplum destekli Polislik Şube Müdürlüğü Polis memuru Ramazan Tufan tarafından proje kapsamında ilk önce okul öncesi çağındaki öğrencilere doğru davranış şekillerinin kazandırılması amacıyla suç olgusunun ne olduğunu anlatmak, öğrencilerin kendilerini suçtan korumaları için ne yapmaları konusunda bilinçlendirerek, minik öğrencilere yaş seviyelerine uygun olarak çizgi film, video ve slayt eşliğinde trafik kuralları hakkında bilgiler verildi. Eğitimde yayaların trafikte uyması gereken kurallar, yaya ve okul geçitlerinin nasıl kullanılacağı ve trafik ışıklarına uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Ayrıca, tanımadıkları kişilere kapı açmamaları, yanıcı ve kesici maddelerle oynamamaları gerektiğini anlattı konusunda öğrenciler bilgilendirildi.
"Güvenli Gelecek İçin İlk Adım Projesi" kapsamında, Kanka Polis Maskotu öğrencilere dergi dağıtarak eğlenceli anlar yaşadılar.

Yahya Kemal ilkokulu ve Yenimahalle İlkokulunda verilen eğitimlerin ardından ilçemiz Cumhuriyet Meydanında da vatandaşlara broşürler dağıtılarak telefon dolandırıcılarına karşı bilinçlendirildiler.
Etkinlikte Terme Ticaret ve Sanayi Odası tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.