Bugün, 19 Mart 2024 Salı

"TOPRAĞA SAYGI" İÇİN YÜRÜDÜLER

TEMA Vakfı tarafından Terme´de "Toprağa saygı" yürüyüşü düzenledi

TEMA Vakfı, Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında 28 Kasım Çarşamba günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanından başlayarak "Toprağa saygı" yürüyüşü düzenledi.
Yürüyüşe katılan Fatih İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Ahmet Ersoy İlkokulu, Özel Defne Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri ile vatandaşlar, ?Çölde yaşamak istemiyorum, toprağı kirletme geleceği mahvetme? yazılı pankartları taşıyarak sloganlar attı.
TEMA Vakfı Terme Sorumlusu Tahsin Tilbi, toprağın korunması gerektiğini belirterek, "Atalarımızdan emanet aldığımız toprağı gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Onun için çocuklarımızın ağaç sevgisi ve toprak sevgisini öğrenmesi gerekiyor. Bu etkinlikle bir nebzede olsa minik öğrencilerimize bu sevgiyi aşılamak istedik." dedi.
Yürüyüşe katılan Belediye Başkanı Şenol Kul ise, ?Tarım dünyanın geleceği ve tarımın ana unsuru toprak. Toprağımıza, doğamıza sahip çıkmamız gerekiyor. Tabi sadece sahip çıkmak yetmiyor. Bunu gelecek kuşaklara aktarmak da bir o kadar önemli. Çocuklarımıza bu minik kalplere anlatmalıyız, toprağımızın neden değerli olduğunu. Biz ilçemizde gelecek kuşaklara daha güzel bir terme bırakmak mücadele ediyoruz. Doğayla, insanla barış içinde bir belediyecilik anlayışıyla, gelecekte daha yaşanabilir bir Terme için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bizler geçmişte de şimdi de ve gelecekte de toprağımıza sahip çıkmaya, toprağımız yani geleceğimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. İlçemiz muhteşem bir doğaya sahip. Bu doğayı korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak da bizlerin en önemli görevi. Bundan kaynaklı çocuklarımıza bu değerli coğrafyayı, en güzel şekilde bırakmak için çabalıyoruz. Bu çabamıza da belediye olarak devam edeceğiz? şeklinde konuştu.