Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TRAMVAYI TERME´YE DE İSTİYORUZ!

TRAMVAYI TERME´YE DE İSTİYORUZ!

Geçen hafta ?SAMSUN TRAMVAY HATTI ÇARŞAMBA´YA GELİYOR? başlıklı haberimizi okuyan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ?Çarşamba´ya kadar gelen tramvayın Terme´ye de gelmesini, bu konfordan Termeli vatandaşların da faydalanmasını istiyoruz.?dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz´ın, Çarşamba ilçesine iki yıl içerisinde tramvay hattının geleceğini ve halkın bu konforlu ulaşımdan yararlanacağı müjdesinin verildiği haberi okuyan Termeliler, ?Arada 21 kilometre gibi çok kısa bir mesafe var. Çarşamba´ya kadar gelen tramvay neden Terme´ye gelmiyor. Bu konforlu ulaşımdan bizim de faydalanmaya hakkımız yok mu? Biz vatandaşlık görevimizi yapmıyor muyuz? Başkanımızın yatırımlarını takdir ediyoruz. Tramvayın Terme´ye kadar gelmesini başkanımızdan rica ediyoruz.?diyerek istekte bulundu.
Haberimizi okuyan sivil toplum kuruluşları temsilcileri görüşleri de şöyle bildirdi:
Terme Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Trabzon, ?Son yıllarda yaşanan küresel gelişmeler beraberinde ülkemizde ve dolayısıyla şehrimizde de ticaret, sanayi ve turizm alanlarında önemli bir potansiyel oluşturmuştur. Ticaret, sanayi ve turizmin gelişmesinin en büyük sebeplerinden birisi de ulaşımın kolay, rahat ve güvenli olmasıdır. Hızla artan nüfus ve yoğunlaşan trafik zaman içinde toplu ulaşım konusunu daha çok gündeme getirecektir. Bugün dünyanın en yaşanabilir şehirleri incelendiğinde, mutlak suretle şehri uçtan uca saran bir tramvay ağının olduğu görülecektir. Toplu taşımayı hem ekonomik hem de düzenli hale getiren tramvay hattının, Terme´mize kadar uzatılması, hem sahilimizin hem de ticaretimizin canlanmasına vesile olacak, sosyoekonomik ve kültürel yapının gelişmesinde büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca Samsun-Ordu karayolunun trafik yükünü ve trafikte yaşanan can ve mal kayıplarını da azaltacaktır. Bu nedenle Çarşamba´ya kadar ulaşması planlanan tramvay hattının Terme´mize kadar uzatılması elzemdir.?

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, ?Samsun´un en doğusundaki 75 bin nüfuslu Terme, raylı sisteme en çok ihtiyacı olan ve en çok hak eden bir ilçedir. Raylı sistemin Terme´ye gelmesiyle birlikte ilçemizin; ticari ve ekenomik olarak güçlenip turizm alanında daha da hareketleneceği kanaatindeyim. Çarşamba´ya kadar gelen tramvayın Terme´ye de gelmesini istiyoruz.?dedi.

Terme Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, ?Gündemde olan Büyükşehir Belediye Başkanımızın Çarşamba´ya tramvay hattıyla ilgili olan açıklamasında çalışmaların sürdüğünü tramvay hattının Taflan´a kadar uzatılması yönündeki taleplerinin değerlendirildi-ği proje hazırlıklarının yapıldığını dile getirmiştir. Terme´nin de pu planlanan porojeden büyük oranda hakkı vardır. Ticaretin gelişmesinde, vatandaşın rahat etmesinde, vilayetteki işlerin hızlı görülmesinde, öğrencilerin ulaşımında, hastanelere ulaşımın rahatlamasında ve daha sayamayacağımız bir çok rahatlamaya ev sahipliği yapacağıdır. Terme´miz Büyükşehir Belediyesinin Samsun´un en güzel plajı dediği Miliç sahiline sahip olup doğal parkı, essiz doğası, bitki ortüsüyle Samsun´un Ordu´ya sınır son ilçesidir. Bu kapsamda tramvay hattının Terme´ye gelmemesi büyük talihsizlik olur.?dedi.

Terme Amazon Tiyatrosu, ?Terme eğer Samsun´a bağlıysa tramvay Terme´ye gelmelidir. Çünkü Terme´nin Samsun ile kültürel, sosyal ve ekonomik bağlantısı tramvayla güçlenecektir. Sanıyoruzki Büyükşehir Belediye Başkanımız talebin tabandan gelmesini istemiştir. Yoksa gözünden kaçtığını düşünmüyoruz.? dedi.

YARISI SİZDEN YARISI BİZDEN
Terme Amazon Kültür Derneği Başkanı Mustafa Güler, ?Her türlü düzensizliği düzeltir. Çok geç kalınmış bir projedir. Bir an önce tramvay hattı Terme´ye kadar gelmelidir. Terme´nin sosyal ve kültürel gelişimine büyük etkisi olacaktır. Günlük kaç otobüs Samsun´a gidiyor. Kimileri boş giderken kimi otobüsler de tıklım tıklım gidiyor. Hatta otobüs sahiplerinin otobüsü satıp şirkete ortak edilip onların da mağdur edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İşin hızlanması açısından otobüs sahipleriyle anlaşıp ortaklık kurularak birlikte yapılabilir. İsabetli bir yatırım en kısa zamanda Terme´ye gelmelidir.? dedi.

Terme Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik,? Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ZiyaYılmaz´ın Çarşamba hava alanı ve Bafra ilçelerine yapımının müjdesini verdiği haberde Çarşamba hattı proje aşamasında ve bu konu ile ilgili çalışmaların halen devam ettiğini ifade ediyor.
Çarşamba´ya kadar gelecek olan tramvay hattı 25 km daha ileriye uzatılarak Terme´ye ulaştırılması çok iyi olur. Sayın Başkanımız Yılmaz her fırsatta Terme ilçesini, Samsun ilinin Doğu kapısı olarak nitelendiriyor.
Terme halkı olarak tramvay
hattının ilçemize ulaşımının sağlanması sayın Başkanımızın Terme´ye vermiş olduğu önemin bir göstergesi olacaktır. Tramvay hattının Terme´ye kadar ulaşması demek ilçemizin makus tarihinin kırılacağı, yeni bir hamle yaparak modern ve müreffeh insanlar toplumlarında yerinin alacağı anlamına gelmektedir.
Terme her seçimde %70´lere varan oy potansiyeli ile gerek iktidarı gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımızı bağrına basarak desteklemiş ve edecektir.
Tramvay erişimi noktasında sayın başkanımızın en kısa sürede Terme´yi de dahil edeceğine inancımız sonsuzdur. Gözümüz yollarda tramvay müjdesini bekliyoruz.?

SAMSUN´UN DOĞU AYNASI TERME
Terme Genç İşadamları ve Girişimciler Derneği (TEGİAD) Başkanı Mustafa Çelebi, ?Terme, Samsun´a doğu yakasından girildiği zaman Büyükşehir´in aynası konumunda bir ilçedir. Bütün şehir olmak tüm ilçelerinin coğrafi şartlarına uygun ulaşım kolaylığı sağlamakla mümkün olur. Terme´yi tramvayla güzelleştirmek de Büyükşehire yakışır tramvay hattının Terme´ye kadar uzanması hemen yanımızdaki Ünye, Fatsa, Ordu´dan vatandaşlarımızın Samsun´a seyahatini de kolaylaştıracaktır.
Çağdaşlığın simgelerinden olan tramvayı Termeliler olarak çok istiyor ve arzu ediyoruz. Alt yapısı yeni tamamlanan Terme, tramvayla farklı bir görünüm kazanacaktır. Büyükşehir Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarıyla sıkı ilişkiler içerisinde olan bir başkana sahip. Bizlerin bu isteğini değerlendirip uygun bir karara bağlayacağını düşünüyoruz.?dedi.
Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER