Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TÜRK ALMAN DOSTLUĞU DÜĞÜNLE PEKİŞTİ

TÜRK ALMAN DOSTLUĞU DÜĞÜNLE PEKİŞTİ

Almanya´da yaşayan yeğeni Yasin Baş ile Alman gelin Tina, Terme´de düzenlenen muhteşem düğünle dünya evine girdi. Türk gelenek ve göreneklerine göre yapılan düğünde Alman gelin Tina oynadığı çifte telli ile herkesi kendine hayran bıraktı.

Linda ve Hans Jürgen çiftinin kızları Tina ile Fatma ve Mehmet Baş´ın oğlu, Eski Gölyazı Belediyesi Başkanı İsa Baş´ın yeğeni Yasin Baş, deniz ve yeşilin birleştiği Samsun Büyükşehir Belediyesi´nin Miliç Sosyal Tesisleri´nde yapılan muhteşem düğünle dünya evine girdi.
Yurtiçi ve yurtdışından birçok seçkin simaların yer aldığı düğüne, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Aydın Merkez Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Avrupa Türk İslam Birliği Kurucu Onursal Başkanı Musa Serdar Çelebi ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Zafer Sırakaya gibi siyaset dünyasının önemli isimlerinin yanısıra, İstanbul Kültür AŞ. Eski Genel Müdürü ve medya dünyasının tanınmış isimlerinden Cengiz Özdemir, Avrupalı Türklerin Televizyonu Kanal Avrupa´nın sahibi Alipaşa Akbaş, Celal Mermertaş, Ahmet Demir, Cemal Ayar, Hüseyin Köz, Öztürk Gazetesi sahibi Adnan Öztürk katıldı.
Düğünde yaptıkları selamlama konuşmasında, siyaset bilim ve tarihçi, siyaset bilim ve tarihçi, genç yaşına rağmen 4 kitap yazmış damat Yasin Baş´ın, Almanlardan daha iyi Almanca konuşup yazabilen ama kendi değerlerimize her zaman sahip çıkarak emsalleri arasında örnek teşkil eden kişiliğinden bahsettiler.

HER ANI HAFIZALARA KAZINDI
Salona el ele alkışlar arasında giren genç çift, ilk danslarının ardından karşılıklı çiftetelli oynadı. Türk gelenek ve göreneklerinin yansıdığı düğünde gelinin bu hareketi herkeste sempati ve hayranlık uyandırırken davetliler genç çifti alkışlayarak tebrik etti.
Bu görkemli düğünün akıllarda kalan bir karesi de, damatın babası Mehmet Baş´ın, kardeşleri İsa ve Nedim Baş ile birlikte düğüne katılan binin üzerindeki misafirleri tek tek selamlaması oldu.