Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TÜRK EĞİTİMSEN´İN İLÇE TEMSİLCİLERİ EĞİTİM VE İSTİŞARE TOPLANTISI

TÜRK EĞİTİMSEN´İN İLÇE TEMSİLCİLERİ  EĞİTİM VE İSTİŞARE TOPLANTISI

Türk Eğitim-Sen Gönülleri Birleşenler Büyük Türkiye Buluşması İlçe Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantısı, 3-6 Ocak 2019 tarihleri arasında Antalya´da yapıldı.

Toplantıya Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Temsilcileri katıldı. TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz da programa iştirak etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan toplantıda, TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz´ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Fırat´ın doğusuna yapılacak harekâtı desteklediklerini bildirdi.
Geylan, ?Fırat Kalkanı, Zeytindalı Harekâtı´nda olduğu gibi, Fırat´ın doğusuna yapılacak harekâtı da şeksiz, şüphesiz, amasız destekliyoruz. Devletimizi yönetenlerden istirhamımız; milletimizin birliğine kast eden terör unsurları ortadan kaldırılana dek bu operasyonların sürmesidir.? dedi.
Türk Eğitim-Sen teşkilatının çok başarılı olduğuna da dikkat çeken Geylan şunları söyledi: ?Sizlerin sayesinde yıllardır muhteşem bir başarıya imza attık. Öncelikle son 15 yılda Allah korkusu olmayan, kuldan utanmayan şımarık bir düzenle muhatap olduk. 2002 yılında üye sayımız 125 bin 863 idi. 2018 mutabakatında üye sayımız 201 bin 475´tir. Yani üye sayımız 15 yılda yaklaşık 100 bin arttı. Emekli olanları, istifa edenleri, kamudan ayrılanları da hesaba kattığımız zaman yaklaşık 100 bin artış sağlayabilmemiz için en az 300 bin yeni üye kaydetmemiz gerekir. Üstelik üye sayımızı artırırken kimseyi tehdit etmedik, kimseye vaatte bulunmadık. Sadece işimizi adam gibi yaptık. Bu, her babayiğidin harcı değildir. Sizlerle gurur duyuyoruz. Lütfen siz de kendinizle gurur duyunuz. Ancak Türkiye sevdalıları böyle bir başarıyı elde edebilirdi.?

DUALARIMIZ İLE DOĞU TÜRKİSTAN´IN YANINDA OLMAMIZ LAZIM
Doğu Türkistan´da yaşanan insanlık dramına da değinen Geylan, ?Belki gücümüz yetmiyor ama en azından dualarımız ile Doğu Türkistan´ın yanında olmamız lazım. Doğu Türkistan konusunda farkındalık yaratmalıyız? dedi.
Genel Başkan´ın konuşmasının ardından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk, ?Çin´in Doğu Türkistan ve Doğu Türkistanlılara yönelik Uygulamaları? konulu bir konferans verdi. 5 Ocak tarihinde de Eğitimci Nihat Aytürk, ?Kamusal Yaşamda Protokol ve Davranış Kuralları? hakkında eğitim verdi. Daha sonra Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Başkan Yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun yönetiminde İlçe Temsilcileri İstişare Toplantısı yapıldı. İlçe temsilcileri Toplantısı Genel başkan Talip Geylan´ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.