Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

TÜRK KIZILAYI´NDAN SAMSUN´DA ´MERHAMET YÜRÜYÜŞÜ´

TÜRK KIZILAYI´NDAN SAMSUN´DA ´MERHAMET YÜRÜYÜŞÜ´

Türk Kızılay´ı Samsun Şubesi, Kızılay Haftası nedeniyle ´Merhamet Yürüyüşü´ düzenledi.

İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi boyunca yapılan yürüyüşe Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Kızılay´ı Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, Türk Kızılayı Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, kamu kurumu ve kuruluş temsilcileri ile Türk Kızılay´ı Samsun Şubesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Caddesi üzerindeki Şehir Kulübü önünden başlayan yürüyüş, cadde boyunca devam etti.
Yürüyüşte bulunan mehter takımı çevredeki vatandaşların ilgisini çekti.

HER ZAMAN
HATIRLAMAKTA
FAYDA VAR
Samsun, Türk Kızılay faaliyetlerinin yoğun olduğu bir ilidir vurgusu yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık,? Bugün de vatandaşlarımız ile birlikte ´Merhamet Yürüyüşü´ gerçekleştiriyoruz. Bu yürüyüşte farkındalık oluşturuyoruz. Hepimizin bir merhamete ve rahmete ihtiyacı var. İyi zamanımız var, kötü zamanımız var. Dolayısıyla her zaman hatırlamakta fayda var. Tıpkı nasıl 15 Temmuz´da bir araya geldik, tek vücut olduk. Devletimizin, milletimizin, bekasının tehlikeye düştüğü zamanlarda nasıl herhangi bir kimliği gözetmeksizin bir araya geliyorsak, Kızılay da bize millet olduğumuzu hatırlatan bir kuruluştur. Kızılay hepimizin, bütün milletimizin, merhamette hepimize lazım, Kızılay da bunun bir aracısıdır? dedi.

YARI KAMUSAL
BİR KURUM
Türk Kızılayı´na destek vermeye çalıştıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ?Kızılay´ımızın ülkemizde nasıl kurumsallaşmış bir sivil inisiyatif olduğunu, yarı kurumsal, yarı kamusal bir kurum olduğunu hepimiz biliyoruz.
Ülkemizin içinde bulunduğu güç şartlarda, savaş anında, deprem anında insanımızın yardımına koşan, onu her türlü yardımlaşma duygusuyla insanımızın nefes almasını sağlayan bu kuruma Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz? diye konuştu.

KIZILAY GÜVEN VERDİ
Merhamet yürüyüşüne yönetim kurulu ile katılan Türk Kızılayı Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu, bu yürüyüşe halkın çok ilgi gösterdiğini bu zor zamanlarda Kızılay´ın topluma güven verdiğini ?15 Temmuz yarısı vatan yarası? günlerinde gösterdiği fedakarlık ve cesareti, bu millet ve vatan uğruna göstermeye her zaman hazır olduğunu söyledi.