Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TÜRK POLİSİ 171 YAŞINDA

TÜRK POLİSİ 171 YAŞINDA

Polis teşkilatının 171. yılı Teme´de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Terme Emniyet Müdürlüğü tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen program, kokteyl, resim sergisi ve başarılı polislere ?Taktir Belgesi? verilerek kutlandı.

Emniyet Polis Teşkilatı´nın 171. yıl dönümü kutlamaları Terme´de 10 Nisan Pazar günü Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu´nda devam eden programda, öncelikle Emniyet Teşkilatının 171. yıl dönümü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu.

Akabinde Terme İlçe Emniyet Müdürü İsmail Canpolat, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

?ŞANLI, ŞEREFLİ VE BAŞARILARLA DOLU NİCE YILLARA?
Aziz milletimizin, bağrından çıkarttığı evlatları ile her zaman iftihar ettiğine değinen İlçe Emniyet Müdürü Canpolat, ?Bizler, her türlü şer odaklarını önlemek, her karışı atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu vatan toprakları üzerinde, milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşamasını temin etmek için, gece gündüz çalışmakla gurur duyuyoruz. Bu vesile ile kutsal görevini yerine getirirken, şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimize Allah´tan rahmet diler, halen görevi başında bulunan değerli mensuplarımıza, gazi ve emeklilerimize aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluk dolu günler temenni ederim.

Ayrıca mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum Türk polis teşkilatımızın bayramını en içten dileklerimle kutlar, daha nice şanla, şerefle, başarılarla dolu yıl dönümlerine ulaşılmasını dilerim.
Törenimize katılarak bizleri onurlandıran değerli misafirlerimize şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ederim saygılarımı sunarım.? dedi.

EMNİYET GÜÇLERİ 
TÜRKİYE´NİN KALKANIDIR
Terme İlçe Kaymakamı İlyas Gün ise yaptığı konuşmada ?Emniyet güçlerimiz Türkiye Cum-huriyeti´nin kalkanıdır. Bu devlete kötü emel besleyen kişilerin her zaman önü kesilmiştir. Millete kalkan olan polisimiz, serttir, güçlüdür ve vardır. Milli olmak zorundadır. Emniyet mensubu olan kişi toplumla bütündür, kurumlarla da beraber çalışır. Polisten, görevinin farkında hizmet bekleriz. Polislerimizin özel gayreti olmalı, teknik, kabiliyetli, ve dinamik olmalı. İlçemizde emniyet teşkilatı kurumlarla ve halkla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Onlarla gurur duyuyoruz. Polislik çok kutsal ve zor bir meslek. Bu vesileyle vatana hizmet şuuruyla hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm polis teşkilatımızın polis haftasını kutluyorum.?dedi.

ÖDÜLER  SAHİBİNİ BULDU
Polis Haftası etkinlikleri kapsamında okullar arası düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dereceye giren öğrenciler şu şekilde:

Komposizyon
Yarışmasında;
Kozluk OMV Fen Oğuzlu Lisesi´nden İfaket Sarıgül birinci, Fatih Anadolu Lisesi´nden Göksu Tek ikinci ve Anadolu İmam Hatip Lisesi´nden Ali Ekber Kılıç üçüncü oldu.

Şiir Yarışmasında;
Terme Ortaokulu´ndan Şevval Uçar birinci, Evci Ortaokulu´ndan Zeynep Yaylı ikinci ve Kocaman Ortaokulu´ndan Büşra Demir üçüncü oldu.

Resim Yarışmasında;
Oğuzlu İlkokulu´ndan İrem Zeynep Aksoy birinci, Atatürk İlkokulu´ndan Gül Ebrar Artan ikinci ve Sakarlı İlkokulu´ndan Berra Köse üçüncü oldu.
Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kaymakam İlyas Gün, Cumhuriyet Savcısı Aydın Tuncay ve Belediye Başkanı Şenol Kul´un elinden aldı.

Terme Kaymakamı İlyas Gün, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Tuncay, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, İlçe kurum müdürleri, polis aileleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda ayrıca başarılı polislere İlçe Kaymakamı İlyas Gün tarafından ?Takdir Belgesi? takdim edildi.

Program, ikramlar, resim sergisi ve polislerin tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.