Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TÜRK TAEKWONDOSUNA DAMGA VURDU

TÜRK TAEKWONDOSUNA DAMGA VURDU

Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Taekwondo Takımı, Antalya´da düzenlenen Taekwondo Festivalinden, 1 Altın 1 Gümüş 3 Bronz madalya ve takım halinde yıldız bayanlar kategorisinde avrupa ikinciliği kupası kazanarak döndü.

Avrupa Taekwondo Birliği´nin (ETU) 2017 yılı takviminde yer alan ETU ve Türkiye Taekwondo Federasyonu´nun birlikte organize ettikleri 3. Minikler Avrupa Taekwondo Şampiyonası 5. Kulüpler Avrupa Şampiyonası ve 4. uluslararası TURKİSH OPEN G2 Şampiyonası 72 ülkeden 2000 sporcunun katılımı ile 04-14 Şubat Tarihleri arasında Antalya/Belek´te Maritim Convention Center ´da gerçekleşti.
Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü taekwondo takımı Türk taekwondosuna damga vurmaya devam ediyor. Katıldıkları tüm müsabakalarda madalyaları toplayan Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Taekwondo Takımı, Antalya´da düzenlenen Taekwondo Festivalinden 1 Altın 1 Gümüş 3 Bronz madalya ve takım halinde yıldız bayanlar kategorisinde avrupa ikinciliği kupası kazanarak döndü.
Rümeysa Yazıcı 37 Kg Yıldızlar Avrupa Şampiyonu, Bengüsu Yılmaz 59 Kg Yıldızlar Avrupa ikincisi, Onur Nas 51 Kg Gençler Avrupa üçüncüsü, Yağmur Yılmaz 40 Kg Minikler Avrupa üçüncüsü oldu.
Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Yıldızlar kategorisinde takım halinde avrupa ikincisi olarak madalyalara ambargo koydular. Kupayı Kulüp Antrenörü ve Terme Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Özden kaldırdı.
Özden, ?Bu başarı hepimizin, bu başarı Terme´nin. Taekwondo festivaline bütün sporcular çok iyi hazırlanarak bu şampiyonaya katıldı. Bizler de kar kış demeden günde çift antrenman yaparak çok zorlu yüksek tempolu antrenmanlar yaparak hazırlandık. Sporcularım 2016 yılı başından beri katıldıkları müsabakalar neticesinde bu dereceyi işaret etmişlerdi. Böyle bir dereceyi bekliyorduk. Geçen yıl Hasret Şahin Avrupa şampiyonu olmuştu.
Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü her dönem olduğu gibi bu dönemde de değişik yüzler ile sahada kendini gösteriyor. Her kategoride bizleri mutlu eden sporcuları yetiştirmek bana mutluluk veriyor. Bir Sporcunun peşine takılıp gitmiyoruz sürekli yeni yetenekler yeni sporcular yetiştiriyoruz. Bu duyarlılık ve bu bilinçle çalışmaya, üretmeye yeni sporcular yetiştirmeye devam ediyoruz. Sporcularımızın İstiklal Marşını dinletmeleri Bayrağımızı en yükseklere çıkarmaları tabi ki göğsümüzü kabarttı. Başarılı olan tüm Sporcularımızı kutlarım. Hepsi birbirinden değerli. Eminim daha nice başarılar kazanacaklar. Dürüst ve Karakterli oldukları sürece her zorluğu aşacaklarına eminim.?dedi.
Avrupa şampiyonu sporcular ise ? Başarımızın mimarı taekwondo ya başladığımız günden beri elimizden tutan bir gün bile kendimizi yalnız hissettirmeyen, teknik kapasitemizi sonuna kadar zorlayan ve bizleri bu seviyeye çıkaran hocamız Murat Özden´dir. Bizlere destek veren, dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz.?şeklinde konuştular.