Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Türk Eğitim-Sen “Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılında Türkiye Sevdalıları Birarada” temalı İlçe Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantılarının birincisi 05-08 tarihleri arasında Antalya'da yapıldı.

 
    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Merkez Yöneticileri, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, ilçe temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

    TÜRKİYE VARSA SENDİKACILIĞIN
    BİR ANLAMI VAR 
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen'in sadece bir sendika olmadığını aynı zamanda milli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, “Bu sendikayı kuranlar bir slogan ile bizlere bir misyon emanet ettiler: Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız. Ekmek kavgasını adam gibi yapıyoruz. Bugün bizi sevmeyenler dahi 'Sendikacılığın adresi Türk Eğitim-Sen' diyorlar. Aynı zamanda milli bir sendikayız çünkü ekmek kavgamızın önüne Türkiye sevdamızı koyduk. Türkiye varsa sendikacılığın ve hak arama mücadelesinin bir anlamı olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla ülkemize sahip çıkıyor, milletimizi baş tacı ediyoruz.” diye konuştu. Sendikacılığın aynı zamanda bir rekabet alanı olduğunu söyleyen Geylan, 14 Mayıs tarihine kadar yetki mücadelesi vermeye devam edeceklerini bildirdi. 

    MEMUR PAKETİ HAZIRLANSIN 
    Kamu çalışanlarının sorunlarını anlatan Geylan, kamu çalışanlarının maaşlarının enflasyon doğrultusunda güncellenmesini istedi. Geylan, bu paketin içinde; Bütün ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, Ek göstergenin 3600'e çıkarılması, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin artırılması ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmasının sağlanması, Aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilmesine son verilerek, tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, Ehliyet ve liyakate dayalı adil bir yönetici atama sistemi ihdas edilmesi, Yıllardır kul hakkı yemenin, ötekileştirmenin bir aracı olarak kullanılan ve kamusal hayatta huzuru da katleden mülakat uygulamasının tamamen kaldırılması, Vergi dilimlerinin matrahının yüzde 15'e sabitlenmesi, bu şekilde yılın ikinci 6 ayında memur maaşlarının kuş olup uçmaması, Yardımcı hizmetler sınıfının öğrenim durumlarına göre bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, İşçiler ile işçi ve memur emeklilerinde olduğu gibi görevi başında olan kamu çalışanlarına da dini bayramlarda ikramiye verilmesi gibi hususların yer almasını talep etti. Geylan, “Tüm bu hususların yer aldığı paket Meclis'e getirilmeli ve bu kez de vekillerin elleri memur lehine kalkmalıdır” dedi.

    22 ARALIK'TA SÖZLEŞMELİ
    ÖĞRETMENLERİMİZ İLE
    EYLEMDEYİZ! 
    Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına da değinen Geylan, 22 Aralık tarihinde Ankara'da sözleşmeli öğretmenlere yarıyıl tatilinde eş durumu tayin hakkı verilmesi talebi ile eylem yapacaklarını kaydetti. Geylan öğretmenlere teşvik uygulaması getirilmesi gerektiğini de bildirerek, sözleşmeli, ücretli öğretmenlik şeklindeki uygulamaların kaldırılmasını ve tüm öğretmenlerin KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu olarak atanmasını da istedi.

    ÖĞRETMENLİK MESLEK 
    KANUNU ÇIKARILMALIDIR
    Tabi mevcut kazanılmış haklarımızın baki kalması kaydıyla” dedi. 
    Toplantıda Doğu Türkistan'da yaşanan zulme de dikkat çekti. Toplantının ikinci gününde Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, “Lider Sendikacılık” konusunda seminer verdi. Daha sonra İlçe Temsilcileri İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.  “Milli mücadelenin Yüzüncü Yılında Türkiye Sevdalıları Birarada” temasıyla düzenlenen İlçe Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantısı'nın birincisi Genel Başkan Talip Geylan'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Hbr: Murat KILIÇ