Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TÜRK EĞİTİM SEN KARADENİZ BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI ORDUDA YAPILDI

TÜRK EĞİTİM SEN KARADENİZ BÖLGE  İSTİŞARE TOPLANTISI ORDUDA YAPILDI

Karadeniz Bölge Toplantısı geniş katılımla 15-17 Aralık tarihinde gerçekleştirildi.

 Karadeniz Bölge Toplantısı geniş katılımla 15-17 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. 
Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, 16.12.2023 tarihinde de Ordu'da Karadeniz Bölge Toplantısına katıldı. Toplantıda; Ordu, Kastamonu, Sinop, Giresun, Samsun, Trabzon, Rize, Artvin, Amasya, Gümüşhane, Bayburt ve Tokat şubelerinin başkanları, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Barış, Türkiye Kamu-Sen Ordu İl Temsilcisi Hasan Ali Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ile ilçe ve üniversite temsilcileri hazır bulundu.
Türkiye Kamu-Sen olarak zammın üzerine enflasyon farkı, üzerine de yüzde 10 refah payı talep ediyoruz. 
Toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, kamu çalışanlarının yaşadığı kaybı telafi edecek bir düzenlemenin hayata geçirilmesini istedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan'ın ocak ayında memur ve memur emeklilerine yüzde 50 oranında zam yapılacağını dile getirdiğini belirten Geylan, bunun tam olarak doğru bir ifade olmadığının altını çizdi. Çalışanların aklıyla alay edilmemesi gerektiğini söyleyen Geylan, “Ocak ayında yapılacak zam oranı sadece yüzde 15'tir. Sayın Bakan, oluşacak enflasyon farkını üzerine ilave ederek, bunu zam olarak sunuyor. Oysa Hükümetin vereceği enflasyon farkı 2024 yılının ilk 6 ayının zammı değil, geride kalan 6 aylık zaman dilimindeki gelir kaybının tazminidir. Yani geçmişten gelen yıpranmanın bir telafisidir. Dolayısıyla enflasyon farkı asla zam değildir. Türkiye Kamu-Sen olarak oransal zammın üzerine enflasyon farkı, üzerine de yüzde 10 refah payı talep ediyoruz. Ayrıca refah payının da kalıcı hale getirilmesini istiyoruz. Öte yandan temmuz ayında yapılan 8 bin 77 TL'lik seyyanen artış taban aylığa yansıtılmadığı için emeklilerimiz bundan faydalanamıyor. Bunun da taban aylığa yansıtılması önemli taleplerimizdendir.” dedi.
Hükümete açık çağrımızdır: Gelin, kamu çalışanlarının maaşlarını güncelleyelim.
2024 yılı bütçesinin TBMM'de görüşüldüğünü hatırlatan Geylan, Türkiye Kamu-Sen'in bu süreçte de hem grup başkanvekilleri ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu hem de milletvekilleri nezdinde girişimlerinin sürdüğünü bildirdi. 7. Dönem Toplu Sözleşme sonuçlarının ne yazık ki kamu çalışanlarının beklentisini karşılamadığını, yaşadığı gelir kaybını tazmin etmekten uzak kaldığını söyleyen Geylan, “Bu noktada Hükümete açık çağrıda bulunuyorum: Gelin, kamu çalışanlarının maaşlarını güncelleyelim” dedi.
Talip Geylan ve diğer konuşmacıların ardından genel başkan yardımcısı Selahattin DOLGUN başkanlığında ilçe ve üniversite temsilcileri ile yapılan istişare toplantısından sonra toplantı sonlandırıldı.